Rămâi conectat

Economie

Fabrica de porțelan Apulum din Alba Iulia investește peste 3 milioane de euro în creşterea producţiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Industria sticlei, ceramicii fine și portelanului din județul Alba ia avânt.  Cea mai veche și reprezentativă companie din Alba Iulia, celebra fabrică de porțelan Apulum, va investi în 2015 peste 3 milioane de euro în creşterea producţiei.

Se continuă astfel seria investițiilor începute la sfârșitul anului 2013, în valoare de 2,6 milioane de euro, care  a reușit să satisfacă, potrivit lui Ioan Voican, directorul executiv al societății, numărul mare de comenzi la export, unul dintre principalii clienți fiind concernul suedez IKEA.

În 2014, compania din Alba Iulia a creat peste 100 de noi locuri de muncă,  SC Apulum atingând astfel o capacitate totală de producție de peste 14 mii de tone de porțelan pe an și circa 1.000 de angajați. Apropae 90 % din producția fabricii albaiuliene merge la export.

Potrivit oficialilor societății, Apulum a ajuns cel mai mare producătorul de porţelan din Europa, producţie realizată într-o singură locaţie.

Produsele fabricii din Alba Iulia sunt exportate în Italia, Grecia, Spania, Germania, Belgia, Republica Moldova, Mexic, Rusia, zona fostei Iugoslavii şi Rusia.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea