Rămâi conectat

Curier Județean

Expoziție la Muzeul Unirii din Alba Iulia: ”Minerale. În lumină” – frumuseți aparte ale lumii adâncurilor și nu numai

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O expoziție cu un profil mai puțin întâlnit, chiar inedit prin raritate, va fi vernisată joi, 23 martie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.”Minerale. În lumină” este rezultatul pasiunii inginerului geolog Elena Stoia care s-a gândit să ofere publicului larg ”niște frumuseți aparte ale lumii adâncurilor și nu numai”.

Sunt exponate din 17 colecții particulare, flori de mină, minerale descoperite în țara noastră: bazinele miniere Alba, Hunedoara, Maramureș, Călimani, dar și din lume: Brazilia, Mexic, Indonezia, Maroc, Slovacia achiziționate de pasionații colecționari. Mineralele expuse provin din colecții din județele Alba, Hunedoara și Cluj și sunt o expresie a irepetabilității, unicității de formă, tip, varietate, culoare, strălucire, frumusețe pe care le poate oferi natura în condiții specifice de presiune, temperatură, timp, loc, componență chimică.

Vernisajul va avea loc joi, 23 martie la ora 11.00, iar expoziția va fi deschisă până la 28 martie. Vor fi oferite și explicații despre mineralele expuse, dar și tururi ghidate cu tematica adaptată vârstei vizitatorilor. Pentru aceste tururi trebuie însă să vă înscrieți la telefon 0730 561 006. Intrarea este liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea