Rămâi conectat

Curier Județean

Expoziție de pictură, pastel și tapiserie, cu lucrări realizate de trei artiști albaiulieni, la Galeria de la Poarta a III-a a Cetății

Ziarul Unirea

Publicat

în

expozitie-alba-iulia-poarta-a-iiiaO expoziție care reunește lucrările a trei artiști albaiulieni se află în această perioadă pe simezele galeriei de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Este vorba despre cunoscutul pictor Nicolae Toma Muntean, alături de care expun artistele Ana Jilinschi și Arina Muntean. Expoziția, cuprinde o serie de picturi, pasteluri și tapiserii, realizate în ultimii ani de către cei trei artiști.

Nicolae Toma Muntean este unul dintre cei mai cunscuți artiști plastici din Alba și din Transilvania, un remarcabil absolvent al Institutului de Arte Plastice ”Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, a participat la numeroase tabere internaționale de artă. Numărul expozițiilor sale, atât personale cît și de grup este impresionant iar lucrările sale pot fi admirate în galerii sau în colecții private în toate colțurile lumii și ale țării.

Ana Jilinschi, aflată în plină expansiune artisitcă, pătrunde cu pași timizi, în spațiile exopziționale, alături de numele consacrate ale picturii albaiuliene.

Arina Muntean, prin lucrările expuse, arată că știe și îi place să deseneze.  Lucrările ei au un farmec aparte și atrag prin simplitate și culoare. Un neștiutor al picturii are posibilitatea să își plimbe gândurile în lumea naturii moarte, cu motive simbolice – scoica, florile, zborul.

Expoziția va fi deschisă până în data de 5 ianuarie 2017, zilnic, între orele 14.00 și 18.00. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea