Rămâi conectat

Curier Județean

Exercițiu “Explozie în interiorul rezervorului de metanol” la Kronospan Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 2 septembrie, Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, organizează un exercițiu preventiv la platforma industrială a societăţii – zona rezervoarelor de metanol.
Exercițiul “Explozie în interiorul rezervorului de metanol” se va desfășura în condiții de maximă siguranță, între orele 10-12, în prezența personalului calificat ISU și a primarilor din 15 localități învecinate. Pentru simularea situațKronospan_ziaua portilor deschise 2015 (35)iei de urgență, pe parcursul exercițiului vor fi pornite alarmele de siguranță.
Scopul exercițiului de simulare este de antrenare și verificare a capacității de răspuns a formaţiunii de intervenţie din cadrul Serviciului privat pentru situaţii de urgenţă a Kronospan Sebeș în vederea limitării exploziei produse în interiorul rezervorului de metanol și a urmărilor acesteia.
Întregul exercițiu urmărește perfecţionarea capacităţii de analiză şi luare a deciziei privind executarea intervenţiei în condiţii de maximă siguranţă. Pentru simulare, vor fi folosite scenarii din Planul de urgenţă internă, punerea în aplicare a procedurilor de lucru cu tehnica din dotare pentru realizarea dispozitivului de intervenţie, executarea acțiunii şi lichidarea urmărilor incidentului.Compania are proceduri clare de intervenție în situații de urgență și investește constant în tehnici de prevenire și în instruirea personalului pe baza normelor de protecție. De asemenea, echipa Kronospan a studiat toate scenariile de urgență și este pregătită să intervină în cazul apariției unui incident pentru anihilarea oricărui pericol.
Pentru Kronospan, siguranța angajaților și a membrilor comunității este deosebit de importantă, compania organizând astfel de acțiuni de cel puțin patru ori pe an. Exercițiul de miercuri este al treilea de acest tip organizat în 2015.
De asemenea, Kronospan Sebeș are o echipă de 36 de membri specializați pe prevenirea incediilor, formată din 24 persoane în echipa de intervenție și 12 persoane în echipa tehnologică. Echipa a participat la concursurile profesionale organizate de IGSU, ocupând locul I la faza județeană, care a avut loc la Sebeș, și locul IV la faza interjudețeană, desfășurată la Făgăraș. Compania deține și o autospecială omologată la standardele ISU, pregătită să intervină în situații speciale.

comunicat de presă Kronospan Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea