Rămâi conectat

Politică Administrație

Excelența Sa, domnul Dan Ben-Eliezer – Ambasadorul Israelului în România s-a aflat în vizită la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ambasadorul Israelului, Excelența Sa, domnul Dan Ben-Eliezer, unul dintre statele cu legături profunde la nivel diplomatic cu România, s-a aflat în “Cealaltă Capitală” pentru a cunoaște orașul și pentru a discuta cu oficialitățile locale despre posibilitatea derularii de proiecte investiționale și educaționale cu parteneriate din Israel.

vizita ambasador Israel la Alba IuliaVizita la Alba Iulia a curpins o întrevedere cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, Nicolaie Moldovan – city manager și doamna Lia Borza, reprezentantul comunității evreiești din Alba Iulia.

Un punct important pe agenda oficială l-a constituit discuția cu privire la accentuarea și așezarea pe un nou făgaș a relațiilor cu orașul înfrațit Nazareth Illit. De asemnea, a fost acceptată și întărită ideea de a include în viitoarele colaborări perspectiva educațională, atât în privința mobilității studenților, cât și în aprofundarea unor teme istorice semnificative, ca cea a Holocaustului.

După prezentarea oportunităților investiționale în municipiul Alba Iulia, primarul Mircea Hava a adus în discuție patrimoniul evreiesc de care dispune orașul, respectiv cele mai recente demersuri pentru punerea în valoare a acestuia. Primăria Alba Iulia a depus un proiect de finanțare către World Monuments Fund, având ca argumetare dorința de a transforma cimitirul evreiesc într-un obiectiv vizitabil.

Excelentei Sale i s-a propus facilitarea introducerii Cetății Alba Carolina în circuitele turistice având ca punct de plecare Israelul, iar ca destinație, zonele istorice ale României. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea