Rămâi conectat

Ştirea zilei

EVALUARE NAȚIONALĂ 2017, în Alba. Denis Tudor, elevul de 10 după contestații: M-am simțit nedreptățit. Aș vrea să rămân în România, dar vreau dreptate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Absolventul Școlii Gimnaziale ”Ovidiu Hulea” Aiud, Denis Tudor Ștefănuț, care a obținut media 10 la Evaluarea Națională după recorectarea lucrărilor, spune că a depus contestație pentru că s-a simțit nedreptățit. El vrea să-și clădească viitorul în țară, dar vrea ”să fie dreptate, nu așa cum este acum”.

Denis Tudor a luat, inițial, 10 la limba și literatura română și 9,2 la matematică, materie la care a și depus contestație. Era convins că a rezolvat subiectele fără greșeală și nu înțelegea unde sunt cele 0,8 puncte, însă bănuia că a fost depunctat la subiectul al treilea.

”După examen, am urmărit baremul și știam că am rezolvat toate problemele corect. Când am văzut notele finale am simțit o mândrie, dar într-un fel mă așteptam să iau zece. L-am sunat pe fratele meu și pe bunici. M-au felicitat. S-au bucurat. Da, au avut încredere în mine”, a spus elevul.

Denis Tudor susține că a obținut media zece la Evaluarea Națională pregătindu-se în fiecare zi, iar după ce a văzut că a luat 9,2 la matematică s-a simțit nedreptățit și nu avea niciun dubiu că în urma contestației nota lui ar putea scădea.

”Vreau să merg la Colegiul Național ”Titu Maiorescu” Aiud, secția biologie-chimie, deoarece vreau sa urmez Medicina. Este o meserie bine plătită care îmi place deoarece ajut oamenii”, a mai declarat elevul.

El ar vrea să studieze și să-și clădească un viitor în România, însă totul depinde de ce i se oferă.

”Da, cred ca pot avea un viitor în Romania. Vreau ca în țara noastră oamenii să aibă un trai mai bun, să fie dreptate, nu așa cum este acum. De asemenea, aș vrea locuri de muncă mai bine plătite. Pasiunile mele sunt fotbalul, tenisul de câmp și jocurile pe calculator. În timpul liber mă uit la filme sau practic sport”, a mai spus Denis Tudor Ștefănuț.

Astfel, el este al cincilea elev din județul Alba care a obținut media 10 la Evaluarea Națională 2017.

Citește și FOTO / Elita învățământului din Alba: Poveștile celor patru elevi cu zece pe linie la Evaluarea Națională. Toți aleg Colegiul ”HCC” din Alba Iulia

Inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Alba, Monalisa Borza, a declarat, vineri, că 212 elevi au depus contestații, iar în urma recorectării lucrărilor 125 de note au crescut, 77 de note au scăzut, iar alte 10 note s-au menținut.

Cea mai mare creștere a fost la limba și literatura română, de 1,2 puncte, iar cea mai mare scădere a fost de 0,7 puncte, la matematică, potrivit sursei citate.

De asemenea, alți cinci elevi au obținut note de 10 la matematică, iar astfel numărul celor care au luat nota maximă la această disciplină a ajuns la 112, la nivelul județului.

Numărul candidaților care au luat zece la limba și literatura română a rămas același, doisprezece, și după contestații.

Totodată, procentul celor care au obținut medii peste cinci a crescut de la 79,57% la 79,60%.

În județul Alba au fost examinați 2.460 de elevi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea