Rămâi conectat

Curier Județean

EVALUARE NAȚIONALĂ 2016. Subiectele și baremul la limba și literatura română, publicate de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Evaluarea Națională 2016. Subiectele și baremul la limba și literatura română au fost publicate, luni după-masa, de Ministerul Educației, proba fiind susținută astăzi de elevii de clasa a VIII-a.  

Potrivit datelor IȘJ Alba, la română s-au înregistrat 62 de absenți, 2.526 de absolvenți fiind prezenți. Astfel, procentul candidaților prezenți este de 97,6 la sută.

Click AICI pentru a descărca subiectele și baremul

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, pe 28 iunie va avea loc proba la limba și literatura maternă — probă scrisă pentru absolvenții de gimnaziu aparținând minorităților naționale, iar pe 29 iunie, proba la Matematică.

Rezultatele se vor afișa pe 1 iulie până la ora 16,00 și tot în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile, între orele 16,00 — 20,00. Rezultatele finale după contestații vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Prima repartizare computerizată în învățământul liceal de stat pentru absolvenții de gimnaziu va fi pe 19 iulie, potrivit calendarului admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul 2016 — 2017.

Între 8 și 12 iulie vor fi completate opțiunile în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora asistați de diriginți.

Pe 20 iulie se vor afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal listele candidaților repartizați în acea unitate.

Pe 28 iulie va avea loc a doua repartizare computerizată și se va afișa de către fiecare unitate de învățământ liceal de stat lista candidaților repartizați în acea unitate în a doua etapă.

A treia repartizare computerizată a absolvenților clasei a VIII-a, care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizați în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapelor anterioare, va avea loc pe 1 și 2 septembrie.

În ceea ce privește admiterea candidaților pentru învățământul seral și pentru cel cu frecvență redusă repartizarea acestora se va face în perioada 27 — 29 iulie.

Între 11 și 13 iulie se va face repartizarea candidaților pe locurile speciale pentru romi, iar între 14 și 16 iulie înscrierea și repartizarea candidaților pentru învățământul special.

Celelalte clase din învățământul preuniversitar vor încheia anul școlar pe 24 iunie. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal s-au încheiat pe 3 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea