Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Eşuările lui Călin Potor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Domnul Potor recidivează. Nu face treabă ca deputat dar îşi asumă cu nonşalanţă meritele altora. Fără scrupule. A povestit în conferinţa de presă, emoţionat de atâta „alergătură”, cum a „colindat” el Bugetul pe 2012 încercând să aducă bani pentru Alba Iulia. Observase din goana maşinii că Bazinul Olimpic şi Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean nu sunt încă finalizate. Buuun!, şi-a spus medicul parlamentar în pană alarmantă de  audienţă datorită lipsei de activitate, depun amendamante la Bugetul aflat pe agenda Parlamentului, la capitolul sănătate şi turism, şi ies oricum în câştig: electoratul mă aplaudă şi dacă vin, şi dacă nu vin banii. Dacă vin e meritul meu, dacă nu vin e de vină Guvernul care nu cuplează la nevoile cetăţenilor. Deci, jos Guvernul şi PDL! Şi cât de plăcut este ca, atunci când totul este gata şi se taie panglica, să spun celor de pe margine: Aţi văzut, dacă nu eram eu!!!…Cu asemenea metode a reuşit ani de-a rândul, fie în calitate de manager de spital, fie de viceprimar să înşele opinia alegătorilor. Să ceri bani alocaţi deja, este culmea ipocriziei politice!
Dacă s-ar fi ostenit să se intereseze, penelistul Potor ar fi aflat că ambele obiective sociale din municipiu sunt în graficul de execuţie şi au finanţarea asigurată. Încă în februarie 2011 la intervenţia energică a primarului Mircea Hava, Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 800.000 lei pentru Secţia de oncologie, restul banilor fiind asiguraţi prin grija lui Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului judeţean Alba. Iar Bazinul Olimpic, investiţie  de circa 8 milioane  lei, derulată de Compania Naţională de Investiţii este gata în proporţie de 55%. Constructorul din Cluj a dat asigurări că termenul de finalizare, iunie 2012, va fi respectat.
Dl. Potor n-a fost un politician la vedere. De fapt – foştii colegi din partidul care l-a expectorat ca pe ceva nesănătos în barca PNL o ştiu prea bine – nu a fost politician deloc. Nu avea discurs, nu avea idei, nu ştia ce este aceea luptă politică. Nu comunica nimic pentru că nu avea ce. Ca viceprimar nu era vizibil, iar ca manager de spital a fost un dezastru. Când a plecat a lăsat miliarde de lei vechi datorii neplătite, adunate aproape exclusiv în mandatul său de director. În politică alţii au muncit pentru el. Deputatul Potor, ţinut acum cu justificată circumspecţie la distanţă de către „familia” PNL (politicienii iubesc trădarea şi se folosesc de ea dar, deh!, nu-i iubesc pe trădători) încearcă să-şi reconfigureze cu disperare identitatea politică. Nu şi principiile (de care făcea atâta caz odată) sau caracterul insalubru. Oportunismul şi ipocrizia, aroganţa dezinvoltă de „oficial” aflat în mijlocul poporului, şmenul politic i se potrivesc ca o mănuşă. Îi lipseşte şi decenţa de a nu se împăuna cu meritele altora. În mass-media Potor şarjează crâncen împotriva PDL pe umerii căruia s-a căţărat în Parlament şi a Guvernului Boc ale cărui intervenţii chirurgicale curajoase în economia ţării nu le înţelege. Acesta face de doi ani ceea ce ţările europene sunt silite să facă acum, pentru a scăpa de recesiune.
Eşuat în politică, Călin Potor îşi caută refugiul în lingvistică. Pe care o contorsionează copios pentru că, după propria măsură, nu-i plac literele mari ci doar cele mici. Boc cu „b” mic, Băsescu cu „b” mic, Hava cu”h” mic etc. Singurul câştig  parlamentar al deputatului Potor a fost că a dus limba română pe „centura” politicii, uitând că ne confruntăm cu o criză economică nu cu una lingvistică. Sloganul său electoral a fost : „Sunt sigur că POTor!”. Ei bine, doar atât a PUTut!
Biroul de presă al PDL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea