Rămâi conectat

Ştirea zilei

Escrocheria de la CEC Bank Zlatna: Elena Meteșan condamnată la 3 ani de închisoare cu executare, de Tribunalul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elena Meteșan, fosta angajată a CEC Bank Zlatna, judecată pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu executare. Sentința a fost pronunțată luni, 5 decembrie, de Tribunalul Alba și poate fi atacată cu apel, în 10 zile de la comunicare.

femei-cec-zlatna10”I.Respinge cererea părţii civile CEC BANK S.A. cu sediul în …, prin care solicită respingerea acordului de recunoaştere a vinovăţiei. II. În temeiul art. 485 al. 1 lit. a) Cpp admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 01.11.2016 în Dosar nr. 819/P/2016 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, între procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi inculpata M. E., …, în prezent aflată în Penitenciarul Aiud, cercetată pentru infracţiunea de delapidare în formă continuată care a produs consecinţe deosebit de grave, (…), condamnă pe inculpata M. E., …, în prezent aflată în Penitenciarul Aiud, la o pedeapsă de: – 3 ani închisoare cu executare în regim de detenţie. (…) menţine arestarea preventivă a inculpatei METEŞAN ELENA. (…) deduce din pedeapsa închisorii aplicată inculpatei durata reţinerii şi arestării preventive începând cu data de 09.09.2016, la zi. (…) menţine măsurile asigurătorii dispuse prin ordonanţa procurorului din data de 12.09.2016, urmând ca acestea să înceteze de drept dacă persoana vătămată nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii. Conform art. 486 al. 2 C.p.p. lasă nesoluţionată latura civilă. Conform prevederilor art. 274 din C. proc. pen., obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum de 3.000 lei aferente fazei de urmărire penală şi de 200 lei aferente fazei de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 05.12.2016”, se arată în minuta ședinței.

CITEȘTE ȘI: Escrocheria de la CEC Zlatna. ”Faptele inculpatei au provocat tulburare în rândul persoanelor păgubite…” – Motivarea Curții de apel Alba Iulia pentru menținerea arestării preventive a Elenei Meteșan

La începutul lunii noiembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Elena Meteșan, aflată în stare de arestat preventiv, cu privire la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată care a produs consecințe deosebit de grave.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea starea de fapt: în perioada noiembrie 2005 – august 2016, inculpata Meteșan Elena fiind angajată în cadrul CEC BANK- Agenția Zlatna, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienți cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii, producând un prejudiciu în valoare de 6.321.886,78 lei și 273.744 euro.

În prezența apărătorului ales, inculpata Meteșan Elena a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv, 3 ani închisoare în regim de detenție.

În cauză se continuă efectuarea de acte de urmărire penală față de inculpata Popa Victoria, sora Elenei Meteșan, tot fostă angajată la CEC Bank Zlatna. Cele două au păgubit peste 100 de clienţi ai unității bancare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea