Rămâi conectat

Curier Județean

Escrocheria de la CEC Bank Zlatna: Arest prelungit cu 30 de zile pentru Elena Meteșan, acuzată că și-a însușit banii a peste 100 de clienți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fosta angajată a CEC Bank Zlatna, Elena Meteșan, acuzată că și-a însușit banii clienților, va rămâne în arest încă 30 de zile, potrivit soluției Tribunalului Alba publicată, marți, 11 aprilie, pe portalul instanței:

”Admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulate de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, privind pe inculpata Meteşan Elena şi, în consecinţă: În baza art. 234 şi urm. Cod procedură penală dispune prelungirea duratei măsurii arestării preventive a inculpatei Meteşan Elena, …, în prezent aflată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J Alba, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 15.04.2017 şi până la data de 14.05.2017, inclusiv”.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 ore de la comunicare.

Reamintim că Elena Meteșan, una dintre cele două angajate ale CEC Bank Zlatna, acuzată că și-a însușit banii a peste 100 de clienți, a fost condamnată la sfârșitul anului 2016 la trei ani de închisoare cu executare de Tribunalul Alba, în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției, încheiat între ea și procurorii Tribunalului Alba.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 14 februarie, apelul declarat de CEC Bank Zlatna împotriva sentinței penale pronunțate de Tribunalul Alba și a desființat sentința penală în întregime. Astfel, dosarul va fi trimis procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în vederea continuării urmăririi penale.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că, în perioada noiembrie 2005 – august 2016, inculpata Meteșan Elena fiind angajată în cadrul CEC Bank – Agenția Zlatna, în baza unei rezoluții infracționale unice, și-a însușit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienți cât și în sume de bani remise de aceștia în vederea depunerii.

Inculpata a declarat, în prezența avocatului, că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv, trei ani închisoare în regim de detenție.

Cercetările sunt continuate și față de cea de-a doua inculpată în acest dosar, Victoria Popa, și ea fostă angajată a CEC Bank Zlatna, după ce Tribunalul Alba a respins acordul de recunoaștere a vinovăției între ea și procurori, care prevedea o pedeapsă de doi ani și șase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe termen de trei ani.

Cele două femei au produs un prejudiciu de peste șapte milioane de lei și sunt acuzate de delapidare în formă continuată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea