Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevul din Alba Iulia, premiat cu locul III la olimpiada de engleză, căruia i s-a solicitat restituirea diplomei, va primi o mențiune

Dragoş Suciu

Publicat

în

Elevul Colegiului Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, premiat cu locul III la olimpiada națională de engleză, căruia i s-a solicitat restituirea diplomei după o săptămână de la terminarea olimpiadei, va primi o mențiune, în acest caz invocându-se o eroare de soft.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, a declarat, marți, pentru ziarulunirea.ro, că un elev de la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, premiat cu locul III la olimpiada națională de engleză, restituie diploma și va primi o mențiune, eroarea producându-se din cauza că softul nu a salvat rezultatele după contestații.

”Am vorbit, luni, în minister și elevului i se va trimite diploma de mențiune. Practic, eroarea s-a produs din cauza că softul nu a salvat ceea ce a introdus informaticianul vizavi de contestații”, a spus Marcela Dărămuș.

Alexandru Dănilă a participat în perioada 24-28 aprilie la olimpiada națională de engleză la Pitești, el fiind premiat cu locul III, iar diploma i-a fost solicitată la o săptămână de la terminarea olimpiadei, mama băiatului susținând, pe Facebook, că în acest caz este o ”greșeală de soft”.

”Va mulțumesc tuturor pentru aprecierile privind participarea la olimpiada națională de engleză a fiului meu, dar… exista și un dar… și nu știu dacă e posibil ca așa ceva să se mai întâmple în vreo altă țara decât la noi! După o săptămână de la premiere și acordarea diplomei cu locul III, 96 de puncte, vine bomba: Alex trebuie să predea diploma pentru ca s-a făcut o „greșeală de soft”, vezi-Doamne, și, în urma contestațiilor, ar fi altcineva pe locul III, o tipă din județul Brașov, care era pe locul 12 și care are 96,12 puncte, iar el va trece pe locul 4, cu mențiune”, a scris mama băiatului pe Facebook.

La ora transmiterii acestei știri, Alexandru Dănilă, apare pe site-ul IȘJ Argeș pe locul III.

”Dacă în urma contestațiilor să zicem că a trecut altcineva în locul lui, nu trebuia ca până seara, când a avut loc festivitatea de premiere, cei care au făcut listele să-și dea seama de greșeala, să se publice rezultatele corecte și să nu-l mai premieze, nu? Premiezi un elev care în urma contestațiilor era tot pe locul III și apoi vii la el și i te adresezi de parcă ar fi un impostor, ceva de genul: hei, predă diploma, că nu ți se cuvine! UNDE TRĂIM? UNDE E DREPTATEA? CHIAR AȘA, FĂRĂ NICIO DOVADĂ? Adică toate mârșăviile se fac pe fața și noi trebuie sa înghițim, sa nu îndrăznim să zicem nimic că ne e frică, să tăcem și să murim cu dreptatea în mână, nu? DA, ASTA E TARA IN CARE TRĂIM!”, a mai scris mama băiatului.

La rândul său, senatorul Alexandru Pereş susţine, într-un comunicat de presă transmis marţi, că instituţiile abilitate trebuie să se autosesizeze în acest caz, în aşa fel încât asemenea ”erori de soft” să nu mai ”anihileze raţiunea organizatorilor olimpiadelor naţionale”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea