Rămâi conectat

Actualitate

Elevii vor avea, din toamnă, o nouă materie obligatorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii vor învăța, din toamnă, secretele internetului, această materie urmând a deveni obligatorie pentru gimnaziu, începând de anul viitor, au decis șefii din Ministerul Educației.

Astfel, Ministerul Educației a decis ca Informatica să devină materie obligatorie pentru gimnaziu, de anul viitor. Elevii vor studia, din toamnă, Informatica, după următorul plan conceput de Ministerul Educației: în clasa a cincea se vor studia sistemele de calcul, algoritmi şi animaţii grafice, în clasa a şasea, noţiuni de bază ale limbajelor de programare, în clasa a şaptea, iar în clasa a opta, elevii ar urma să înveţe cum să creeze pagini web, potrivit Libertatea.ro.

Cu toate că programele de studiu pentru elevi sunt aproape gata, mai marii de la Educație au o mare problemă. Lipsa cadrelor didactice în domeniu, întrucât, absolvenții de Informatică nu au ales catedra, ci un loc de muncă mult mai bine plătit în domeniul privat sau de stat, scrie Realitatea.net.

În România, anul trecut munceau în domeniul informaticii peste 120.000 de persoane, dar numărul acestora ar putea crește simțitor în următorii ani, întrucât autoritățile din țara noastră vor să scoată pe bandă rulantă specialiști IT, dat fiind faptul că acest domeniu nu produce șomeri, iar salariile sunt peste medie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea