Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor încheia, vineri, cursurile. Examenul de Bacalaureat începe din 8 iunie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Cursurile pentru elevii de clasa a XII-a și a XIII-a se vor termina, vineri, 29 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației. Absolvenții de liceu se pot înscrie la Bacalaureat până vineri inclusiv.

Modele de subiecte si bareme de corectare BACALAUREAT 2014Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în perioada 8-10 iunie iar absolvenții de liceu aparținând minorităților naționale vor susține proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10 și 12 iunie.

Evaluarea competențelor digitale va avea loc între 15 și 19 iunie iar proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, între 22 și 26 iunie.

Prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, va fi susținută în 29 iunie, proba la limba și literatura maternă — în 30 iunie, proba obligatorie a profilului — 1 iulie, proba la alegere a profilului și specializării — în 3 iulie.

Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie până la ora 12,00 și tot în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, până la ora 16,00. Rezolvarea contestațiilor se va face între 7 și 9 iulie.

Modele de subiecte Bacalaureat 2015 – click

Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate în 10 iulie.

Potrivit metodologiei, elevii care susţin examenul de bacalaureat nu au voie să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații care încalcă regulile menționate vor fi eliminați din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia sau de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit sau au transmis materialele interzise.

Încălcarea regulilor menționate va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi eliminaţi din examen, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea