Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii Colegiului Național ”I. M. Clain” Blaj sărbătoresc Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, a avut loc Marea Adunare Naţională, care prin rezoluţia sa a consfinţit unirea Transilvaniei cu Ţara Mamă, România. Actul istoric redactat de Vasile Goldiş, s-a intitulat ,,Declaraţia de autodeterminare naţională” şi făcea referire la cei aproximativ 3.500.000 de români care trăiau în Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş. Acest măreţ act înseamnă recunoaşterea deplină a drepturilor naţionale ale românilor, trăitori în pământurile vechii Dacii.

elevi01În data de 29 noiembrie 2016, la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, director prof. Ioan Tomoiagă, s-au desfășurat activități educative dedicate Unirii Transilvaniei cu România. Printre acestea menționăm simpozionul închinat Zilei Naționale 1 Decembrie 1918, desfășurat în CDI-ul școlii din inițiativa d-nei prof., dir. adj. Rodica Jeican.  La această activitate au participant elevii liceeni care au vizionat o prezentare realizată de marele istoric  Neagu  Djuvara ,,Marea  Unire”.

Acest documentar a fost pus la dispoziție de către doamna bibl. Maria Brad. Au avut loc dezbateri pe această temă susținute de elevii din clasa a XI-a E, îndrumați de doamnele profesoare: Nistor Denisa și Lauran Mihaela. Și elevii din clasa a VI-a, diriginte prof. Părău Gheorghe, au participat la o activitate similară pe tema Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Credem că este datoria fiecărui român de a cinsti această zi, de a-și aminti  că este român oriunde s-ar afla, iar în școli sentimentul de mîndrie națională să fie cultivat prin diferite activități școlare și extrașcolare, pentru că generația tânără reprezintă viitorul țării.

Purtător de cuvânt,

Prof. Claudia Oancea-Raica


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în Alba Iulia, în cartierul Bărăbanț în interiorul unei locuințe: Pompierii s-au deplasat la fața locului

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU în Alba Iulia, în cartierul Bărăbanț în interiorul unei locuințe: Pompierii s-au deplasat la fața locului Un incendiu a izbucnit în jurul orei 12:30, în Alba Iulia, în cartierul Bărăbanț, în interiorul unei camere al unei locuințe. Pompierii din Alba Iulia intervin cu 3 autospeciale pentru localizarea și stingerea incendiului. Detașamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea