Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevii care fug de la ore își lasă familiile fără alocație! În Alba, din 3.995 de beneficiari, peste 11 la sută au drepturile „tăiate”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Familiile sărace, cu copii, primesc ajutor din partea statului. Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, sprijinul financiar este acordat familiilor defavorizate, pentru a stimula elevii să frecventeze cursurile şcolare, sub forma alocaţiei pentru susţinerea familiei. Sumele sunt cuprinse între 107 lei şi 408 lei – pentru o familie monoparentală şi între 82 de lei şi 300 de lei – în cazul familiei biparentale. Potrivit legii, în cazul copiilor de vârstă şcolară ajutoarele sunt acordate doar dacă aceştia frecventează cursurile.

Cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei se diminuează dacă elevii sunt chiulangii şi fug de la ore: dacă au între 10 şi 19 absenţe – cu 20 la sută; dacă înregistrează 20 de absenţe nemotivate – cu 50 la sută.

În judeţul nostru, potrivit datelor AJPIS, au fost suspendate 220 de dosare de alocaţie pentru susţinerea familiei, iar în cazul a 224 de familii cuantumul alocaţiei a fost diminuat din cauza absenţelor de la şcoală, înregistrate de copii.

La finele lunii martie, din 3.995 de familii nevoiaşe care primeau alocaţie pentru susţinerea familiei, în cazul a peste 11 la sută au fost suspendate sau diminuate aceste drepturi. Potrivit legii, această alocaţie se suspendă pentru o perioadă de 6 luni, dacă şcolarii înregistrează 21 de absenţe sau mai multe. Cei care sunt întreptăţiţi să primească alocaţie pentru susţinerea familiei trebuie să depună dosarele la primării. La nivelul judeţului, în luna martie a acestui an beneficiau de alocaţie pentru susţinerea familiei 3.995 de persoane, pentru care s-au achitat, în total, 643.512 lei. În aceeaşi perioadă a anului trecut se înregistrau mai mulţi beneficiari – 4.235, iar suma primită de aceştia era cu aproape 40.000 de lei mai mare – 683.040 de lei. Faţă de anul trecut, numărul beneficiarilor a scăzut cu 5,67 la sută, iar sumele plătite s-au redus cu 5,79 la sută”, a declarat Flaviu Cozuc, directorul AJPIS Alba.

Aşadar, atenţie mare, elevii care fug de la ore şi au peste 20 de absenţe nemotivate îşi lasă familiile fără alocaţie de susţinere!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea