Rămâi conectat

Cultură Educație

Elevi și profesori de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia, în vizită în Lituania. Ultima reuniune în cadrul proiectului Erasmus+ “United in music”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sub egida diversității prin muzică, în perioada 1-8 aprilie 2017 are loc în Lituania a patra și ultima reuniune transnațională a profesorilor și elevilor participanți la proiectul Erasmus+ “UNITED IN MUSIC”, proiect la care au participat școli partenere dinFranta, Italia, Lituania, precum și Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

În Lituania, Liceul cu Program Sportiv este reprezentat  de grupul de elevi format din Fulea Andreea, Smajlovic Amela, Petric Roxana, Țigurean Giulia și Borla Denisa. Grupul este însoțit de către prof.Jurca Mirela, coordonatorul proiectului, profesor de limba engleză, precum și de profesorul de muzică Popa Ovidiu.

Ca și la întâlnirile precedente, desfășurate în România, la Liceul cu Program Sportiv, în Franța, precum și în Italia, Sardinia, programul participanților la proiect este foarte dens. Dupa întâlnirea tuturor oaspeților din cele 4 țări partenere, la gimnaziul Azuolas, participanții vor avea întâlniri informale în cadrul cărora vor cunoaște mai bine țara gazdă,Lituania. Cei 6 elevi români vor continua repetițiile generale, în zilele de marți, miercuri și joi, vor întări legăturile de prietenie formate, interacționând permanent cu partenerii de proiect din celelelte 3 țări participante. Programul întâlnirii cuprinde și vizite culturale, care se vor desfășura în satul Marcinkonys, având drept scop vizitarea muzeului etnografic, în  satul Zervynos, pentru aprofundarea tradițiilor locale, în Varena, un oraș deosebit de pitoresc, și desigur, în Vilnius, unde vor putea descoperi castelul Trakai și vechiul turn al orașului.

Proiectul se va încheia cu susținerea  concertului final în data de 7 aprilie, la centrul cultural din Varena. Spectacolul folcloric oferit publicului litauanian, la finele reuniunii, va aplica plenar cunoştinţele acumulate, abilităţi, competenţe, prin crearea unui proiect artistic independent şi susţinerea acestuia în faţa publicului alcătuit din colegi, profesori, părinţi și comunitatea locală, fiind astfel şi un exemplu direct de „a învăţa prin a face“, de uniune culturală, realizată prin limbajul universal al muzicii. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea