Rămâi conectat

Cultură Educație

Eleva Simion Denisa Elena, de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud – locul II la secțiunea pictură a concursului naţional „Mesajul meu Antidrog”, ediţia a XIII-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În data de 6 februarie 2017, în sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, a avut loc conferinţa de presă pentru lansarea ediţiei a XIV-a a Concursului Naţional „Mesajului meu Antidrog” faza judeţeană având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”, precum şi evaluarea ediţiei a XIII-a a concursului organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Consiliul Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

Potrivit coordonatorului CPECA Alba, Claudiu Dușa, Simion Denisa Elena de la Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud este câștigătoarea locului II – secțiunea pictură, la ediţia a XIII-a a concursului, faza naţională.

Ediţia a XIV–a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – mai 2017, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din judeţul Alba. „Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Secţiunile ediţiei a XIV-a sunt: eseu literar (în limba română, maghiară şi rromani), film de scurt metraj, spot antidrog, arte vizuale (pictură, grafică, fotografie) şi sport. Secţiunile au un caracter cultural-artistic sau sportiv şi presupun dezvoltarea de creaţii şi abilităţi personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog. Totodată, este vizată şi implicarea în mai mare măsură a copiilor şi a tinerilor în activităţi preventive ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de droguri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea