Rămâi conectat

Actualitate

Elena Balea: Bistra, cea mai întinsă comună din Europa, merită respect!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru mine, Bistra înseamnă acasă, şi fiecare dintre noi vrem ca acesta să fie locul cel mai curat şi prosper.
Uneori ne-am lăsat ,,casa” pe mâna unora care nu au îngrijit-o, fiecare dintre noi ştim de la părinţii noştrii că ,,acasă” este locul pe care vrei să-l ştii curat, sigur şi îmbelşugat.
Trăim cu toţii într-o comună, cea mai întinsă din Europa, dar care nu a evoluat prea mult în ultimii ani, imaginea din centru de comună ne plasează într-o zonă uitată şi prăfuită a timpului nostru, a secolului XXI în care trăim.
Vin la Primărie pentru a reda comuna Bistra cetăţenilor săi şi pentru a face din aceasta, casa şi locul unde vrem să trăim până la adânci bătrâneţi.
Am intrat în politică pentru că vreau să redau cetăţenilor mei respectul care li se cuvine.
Candidez deoarece cred în bistreni şi în dorinţa lor de schimbare în bine.
Politică înseamnă oameni care ştiu să construiască, dincolo de interese şi ambiţii personale trebuie să primeze interesul tuturor cetăţenilor.
Vin în faţa dumneavoastră cu un program în interesul exclusiv al cetăţenilor noştri. Un program pe care l-am construit împreună cu dumneavoastră şi pentru dumneavoastră.
Am luat la pas satele şi cătunele comunei, am vorbit cu oamenii, ne-am deschis unii altora sufletul şi am aşternut pe hârtie toate nemulţumirile şi doleanţele dumneavoastră.
Am pornit la drum de la următorul slogan ,,Părerea ta contează!”
Din punctul meu de vedere prioritatea numărul 1 al oricărui primar trebuie să fie prosperitatea şi respectul pe care îl datorează cetăţenilor săi, o comună este bogată dacă cetăţenii ei prosperă.
Susţin cu fermitate necesitatea reorganizării şi eficientizării aparatului administrativ al primăriei, angajaţii primăriei trebuie să lucreze în slujba cetăţeanului, să deservească interesele şi nevoile cetăţeanului cu maximă promtitudine şi competenţă profesională pe postul pe care îl deţine.
Tocmai de aceea, unii adversari politici m-au ironizat cum că sunt slab politician şi vin dintr-un mediu care nu are nimic de a face cu administraţia.
E o mândrie şi o onoare totodată să spun că vin din mediul şcolar, una dintre cele mai reprezentative şcoli din judeţul Alba, sunt liberă să vorbesc despre rezultatele şcolii noastre, despre performanţele elevilor noştri.
Personal, susţin ideea că avem obligaţia morală de a ne implica în viaţa comunităţii.
Doresc să-mi pun toată priceperea, toată experienţa mea pentru dezvoltarea comunei Bistra.
Nu putem sta pasivi doar să criticăm, fiecare părere contează, fiecare om contează şi uite aşa cred, doar împreună vom reuşi să schimbăm ceva, să facem ca lucrurile să meargă în direcţia pe care o dorim.
Singură nu am realizat nimic, am avut alături de mine oameni de o înaltă ţinută morală şi profesională.
Faptele mele vorbesc, ale unora doar se aud sau se scriu prin ziare.
Vin în faţa dumneavoastră şi vă invit să vorbim despre cele mai urgente şi necesare probleme cu care comuna noastră se confruntă:
– despre proiectul de alimentare cu apă potabilă, proiect început în anul 2007, irealizabil din cauza sursei de alimentare
– despre clarificarea situaţiei juridice a construcţiei căminului cultural, ale cărui lucrări au început de asemenea în decembrie 2007 şi aflat în prezent într-o starea avansată de degradare
– despre reţeaua de străzi şi drumuri comunale impracticabile, aflate într-o avansată stare de uzură
– despre activitatea cultural-artistică inexistentă din cauza lipsei unui cămin cultural
Şi ar mai fi multe de spus. Nu acuz, îi acuză faptele lor.
Drept urmare lansez o invitaţie oficială tuturor cetăţenilor comunei Bistra la o întâlnire publică în data de 27.05.2012, orele 13,30 la sala de sport, unde împreună vom realiza un program de administraţie responsabilă pe următorii 4 ani.
Vă invit să fiţi alături de mine şi echipa de consilieri pe care v-o propun.
Sunt pregătită să vorbim despre administraţie, infrastructură, despre problemele sociale, despre problemele tinerilor şi bunicilor deopotrivă, despre problemele noastre de zi cu zi.
Despre şcoală, despre biserică, despre dreptul nostru la cultură.
Sunt multe de făcut pentru un singur om, de aceea vă chem să formăm o echipă pregătită pentru gestionarea interesului public, aproape de oameni şi pentru oameni.
Vreau să cred că sunt un om de echipă. Întotdeauna am pornit de la premisa că buna funcţionare a unei instituţii porneşte de la oamenii din jurul tău.
Un primar bun, eficient, este acela care ştie să-şi coordoneze echipele de lucru, să aprecieze, să sprijine şi să motiveze realizările acestora.
Toate acestea implică oameni. Dorinţa mea este aceea să dăm viaţă comunei Bistra şi să facem să se vorbească frumos despre bistreni, despre oamenii săi mari.
Îmi doresc pentru noi toţi, locuitorii comunei Bistra, anul 2012 să fie anul înnoirilor, al schimbărilor în bine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea