Rămâi conectat

Curier Județean

Educație culinară în școli și grădinițe. În 30 de școli și grădinițe din Alba, Mureș, Cluj și Iași, copiii vor învăța ce înseamnă o alimentație sănătoasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Educație culinară în școli și grădinițe. În 30 de școli și grădinițe din Alba, Mureș, Cluj și Iași, copiii vor învăța ce înseamnă o alimentație sănătoasă. Voluntari din mai multe ONG-uri şi-au propus să predea cursuri de educaţie culinară. Îi vor învăţa pe copii cum să se hrănească fără a se îmbolnăvi, dar şi cum să evite risipa de alimente.

De săptămâna aceasta, până în decembrie, 1.600 de copii vor învăţa cum să mănânce sănătos şi care sunt beneficiilor acestui obicei. Primii paşi au fost facuţi deja la Salina Turda.

Copiii învaţă să îmbine aromele şi preparatele.

Marta Pozsonyi, inițiator proiect: Vom avea atelierele de ierburi aromate, de brânzeturi, de paste, bucătărie internaţională Inclusiv. Dispar produsele locale pentru că nu sunt cerute, nu sunt consumate pentru că nu ştim de ce sunt importante şi trebuie să recunoaştem valoare lor.

Despre beneficiile alimentaţiei sănătoase sunt bucuroşi să înveţe şi profesorii.

Cristina Moldovan, profesoară la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda: Nu este un optional, dar ne bucurăm că am fost cooptaţi. E accesibilă hrana de tip fast-food. O găseşti la fiecare colț de stradă, la fiecare chioşc.

Vasile Grumaz, medic specialist boli interne: De fapt, noi ne săpăm mormântul cu gura. Este adevărat. Toată lumea cunoaşte fenomenul de obezitate. Obezitatea devine un flagel.

La finalul cursurilor, iniţiatorii proiectului vor scrie şi un manual de bune practici alimentare.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea