Rămâi conectat

Politică Administrație

E oficial! Tarifele de roaming vor fi eliminate total începând cu iunie 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vești bune de la Comisia Europeană pentru utilizatorii serviciului de roaming, care anunță ca s-a ajuns la un acord preliminar referitor la eliminarea tarifelor de roaming începând cu luna iunie 2017.

Aproape doi ani după ce Comisia Europeană a prezentat propunerea sa pentru o piață unică a telecomunicațiilor, un acord a fost găsit cu Parlamentul și Consiliul European.

Consumatorii vor plăti același preț pentru apeluri, text și date mobile oriunde călătoresc în UE. Apelarea unui prieten, atunci când sunt acasă sau într-o altă țară a UE nu va face o diferenta pe factura.

Deja din aprilie 2016, roaming va deveni chiar mai ieftin: operatorii vor fi doar posibilitatea de a percepe o sumă suplimentară mică a prețurilor interne de până la 0,05 € pe minut de apel efectuat, € 0,02 pentru fiecare SMS trimis, și € 0.05 per MB de date (excl . TVA). Această taxă maximă de roaming este de aproximativ 75% mai ieftin decât capace actuale de roaming pentru apelurile efectuate și date.

 

Urmatorii pași

Ca urmare a acordului politic de astăzi, textul trebuie să fie aprobate în mod oficial de către Parlamentul European și Consiliu. Atunci acesta va fi tradus în toate limbile UE. După aceea va fi publicată în Jurnalul Oficial și va intra oficial în vigoare.

B.T


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea