Rămâi conectat

Actualitate

După tragedia de la Colectiv, Bamboo – un nou caz de incediu, din fericire fără victime mortale

Ziarul Unirea

Publicat

în

bambooZeci de persoane au fost rănite, într-un incendiu violent produs, sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 4:00, la Clubul Bamboo, din Bucureşti. Cauza incendiului nu este cunoscută. În urma incendiului, clubul s-a prăbuşit. Autorităţile au activat codul roşu de intervenţie.

„La acest moment, echipele de pompieri se reduc la 14. Continuă acţiunea, incendiul nu se mai desfăşoară, mai sunt câteva puncte care mocnesc. La faţa locului vor mai rămâne trei echipaje de prim-ajutor şi o maşină de Terapie Intensivă, mai mult pentru pompieri. Starea de sănătate a persoanei internate la Floreasca a evoluat, a fost scoasă de la aparate, este conştientă şi în stare bună. Este o persoană de sex feminin”, a declarat Raed Arafat.

Totodată, acesta a declarat că, potrivit unui bilanţ oficial, 35 de persoane au fost transportate la spitalele din Capitală. În prezent, doar 10 se mai află internate. Acestea au suferit intoxicaţii cu fum sau hipotermii.

La faţa locului a fost amplasat un spital mobil.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a deschis dosar penal pentru distrugere.

„Toate dotările privind evacuarea au fost funcţionale. Clubul deţine toate documentele necesare”, a declarat avocatul clubului.

Reamintim că un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la clubul Bamboo, din Capitală.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat că aproximativ 40 de persoane au ajuns la spitale în urma incendiului, o singură persoană fiind grav rănită. În prezent, 27 de persoane necesită îngrijire medicală. O victimă se află intubată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din Capitală, fiind intoxicată cu monoxid de carbon.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că situația în zona incendiului din Clubul Bamboo este, la această oră, „sub control”, deși mai sunt focare în incinta prăbușită pe care pompierii se luptă să le stingă.

„Situația este sub control, clădirea este prăbușită, într-adevăr, dar mai sunt focare, colegii se luptă contra lor și incendiul putem să zicem că este controlat. Echipele medicale de intervenție – o mare parte le-am trimis înapoi la stații, din serviciul de ambulanță și SMURD au rămas câteva echipaje aici numai pentru sprijin. Și colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la fața locului”, a afirmat Arafat, într-o declarație de presă susținută în jurul orei 7:00.

Totodată, el a reiterat că, până când nu va verificată toată zona incendiului după stingerea acestuia, nu se va putea afirma că nu au fost victime decedate, care nu s-au putut evacua din incinta în flăcări.

Un martor a declarat că în club se fuma, deşi era interzis.

Toţi pompierii din Bucureşti se află la faţa locului.

Sute de oameni erau în club, în momentul izbucnirii incendiului. Potrivit martorilor, o persoană a sărit de la etaj pentru a se salva din flăcări.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonică – 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital. De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului pot suna la numărul respectiv de telefon.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea