Rămâi conectat

Curier Județean

După încheierea noului contract cu CAS Alba, Spitalul Județean pierde 16% din finanțarea pentru spitalizarea continuă

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Noile reguli din sănătate îi trimit pe pacienții cu afecțiuni mai puțin grave în sistemul de spitalizare de zi

Reprezentanții Spitalului Județean Alba au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că noile reglementări din sistem, intrate în vigoare din 1 iunie a.c. aduc modificări în ceea ce privește finanțarea din domeniul medical, în special în cazul decontării spitalizării pe termen lung.

Potrivit formulei de calcul impuse de normele noului contract-cadru cu Casa de Sănătate, în cazul spitalizării continue va fi decontată lunar o sumă cu aproximativ 594.000 de lei mai mică față de cea decontată până acum, ceea ce înseamnă că și numărul internărilor trebuie să scadă, de la 2.150 de cazuri pe lună, la 1.830 de cazuri pe lună începând din iulie.

Asta nu înseamnă în niciun caz că va exista o diminuare a calităților serviciului medical pe care pacientul îl primește în Spitalul Județean Alba, după cum a ținut să precizeze managerul instituției, ec. Nicoleta Coșarcă, ci o reorientare a cazurilor, în funcție de gravitate, spre spitalizarea de zi sau, dacă nu este vorba de urgență medicală, către programări ale cazurilor care necesită mai multe zile de spitalizare.

În plus, spitalul va face toate eforturile să compenseze suma pierdută prin economii ce vor fi făcute la achiziția de medicamente, materiale sanitare și reactivi și prin achitarea utilităților din venituri proprii.

Nu suntem mulțumiți de contractul-cadru pe care l-am încheiat însă am obținut, în limita bugetului pe care CAS Alba l-a avut la dispoziție, maximum posibil. Dar vreau să vă spun că vom gestiona într-o asemenea manieră această situație, prin eforturile de management intern pe care le vom face, astfel încât pacientul pe care l-am obișnuit cu un anumit standard, de decontare, de medicație, de hrană, de materiale sanitare, să nu simtă aceste probleme cu care ne confruntăm noi”, a spus managerul Spitalului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Seară „incendiară” pentru un bărbat din Cut: A dat foc mașinii fratelui său, a condus băut și fără permis de conducere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Seară „incendiară” pentru un bărbat din Cut: A dat foc mașinii fratelui său, a condus băut și fără permis de conducere Un bărbat de 55 de ani din Cut a fost reținut de polițiști după ce a condus beat și fără permis de conducere și a dat foc mașinii propriului frate. Potrivit IPJ Alba la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea