Rămâi conectat

Sport

După ce a jucat în Italia, la Cremonese şi Monza, albaiulianul Ionuţ Tripşa vrea să revină în Alba! „Mi-aş dori să joc la Unirea”, afirmă fotbalistul curtat şi de Performanţa Ighiu şi Industria Galda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oarecum necunoscut la nivelul fotbalului judeţean, mijlocaşul albaiulian Ionuţ-Robert Tripşa vrea să revină în fotbalul din Alba, după trei ani şi jumătate petrecuţi în Italia, la Cremonese şi Monza, fiind curtat inststent în această perioadă de trei formaţii de Liga a 3-a din judeţ, Unirea Alba Iulia, Performanţa Ighiu şi Industria Galda de Jos.

Cele trei se bat pentru a obţine semnătura promiţătorului jucător, ce ar înclina însă să joace la Unirea, dacă se va înţelege cu oficialii albaiulieni. „Mi-aş dori să ajung la Unirea Alba Iulia, pentru că acolo am început, am făcut primii paşi în fotbal. Încă nu ştiu sigur ce voi face, fiind vorba de mai multe oferte, atât de la Unirea Alba Iulia, cât şi de la Performanţa Ighiu sau Industria Galda. Să vede ce se întâmplă, ce mi se va oferi, în ce condiţii voi semna„, a declarat Ionuţ-Robert Tripşa, situaţia sa semânând, într-o anumită proporţie cu cea a lui Răzvan Fetiţa, întors acum doi ani din Spania, la Performanţa Ighiu.

*Cumpărat în 2013 de Cremonese

Tripşa, ce poate acoperi mai multe posturi în linia mediană (mijlocaş în ambele benzi, dar şi în zona centrală) poate fi surpriza viitoarei stagiuni pentru fotbalul din Alba, având „ucenicia” făcută în „Il Calcio” şi drept idol pe spaniolul Andres Iniesta. Acesta a fost prezent în luna martie, la Buftea, pentru o acţiune de selecţie a reprezentativei Under 21, iar pe când era legitimat la Cremonese a participat la o preselecţie a lotului naţional.

Fotbalistul în vârstă de 21 de ani are o interesantă poveste şi o experienţă de trei ani şi jumătate petrecută în Italia, la Cremonese şi Monza. Tripşa (foto reprezentativă, rândul de sus, al doilea de la dreapta spre stânga) a revenit în ţară la începutul anului 2017, s-a pregătit cu CSM Poli Iaşi, dar a evoluat în retur la divizionara secundă FC Braşov, pregătită de albaiulianul Cornel Ţălnar, pentru „stegari” jucând şase meciuri şi marcând un gol!

În acest moment este liber de contract şi decis să onoreze o nouă provocare a carierei, refuzând în pauza competiţională oferte venite din Liga a 2-a, de la CS Afumaţi şi Luceafărul Oradea, unde a ajuns „Ţânţarul”.

*Probleme cu grila de formare, la „Ardealul” Cluj…

Ionuţ-Robert (foto alăturat, primul din dreapta, nr. 16, la prezentarea FC Braşov) a început fotbalul la Unirea Alba Iulia, unde a stat între 8 şi 13 ani, fiind pregătit de Vasile Ursu şi Alexandru Kalanyos, avându-l coleg printre alţii pe Andreas Buda (ex-Performanţa Ighiu). La 13 ani a plecat la Şcoala de fotbal „Ardealul” Cluj, unde a fost coechipier şi cu aiudeanul Ionuţ Cioplântă (Industria Galda). Mutarea majoră s-a produs în 2013, când Cremonese (aflată în C1) l-a achiziţionat de la celebra şcoală ce i-a lansat în fotbalul mare pe Chiricheş, Răduţ, Maxim, Dinu Moldovan sau Alex Vlad.

Dacă italienii de la Cremonese au renunţat la pretenţiile financiare, în schimb Şcoala de Fotbal „Ardealul” poate încasa o sumă consistentă de la clubul ce-i va face lui Tripşa un contract de profesionist. În iarnă, negocierile cu CSM Poli Iaşi au plecat de la suma de 10.000 de euro, dar până la urma tranzacţia a căzut din diverse motive. „Nu o să mai accept, la fel ca şi la FC Braşov, să evoluez din postura de jucător amator, iar cei de la Ardealul, cu siguranţă vor solicita achitarea grilei de formare, dar se poate discute pe tema sumei în cauză„, a spus Ionuţ Tripşa. În posturi similare s-au aflat anii trecuţi alţi doi jucători unirişti, dar cu cluburi din străinătate, Vlad Ignat cu Valladolid, respectiv Filip Morar cu Honved Budapesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea