Rămâi conectat

Actualitate

După 25 de ani de “mimă”, acțiunile Poliției în combaterea tăierilor ilegale de pădure dau roade

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul acţiunilor coordonate de Poliţia Română, în primele cinci luni ale anului 2015, au fost confiscaţi aproape 77.000 de metri cubi de material lemnos, pentru care nu existau documente legale justificative, anunță printru-un comunicat de presă IGPR.

lemn_1Aceste rezultate obținute în urma acțiunilor polițiștilor din ultima perioadă sunt de apreciat, însă, în același timp, ele nu fac decât să confirme faptul că timp de 25 de ani, o perioadă în care pădurile României au fost defrișate masiv, instituțiile statului au fost complici la furtul de “aur verde”. Fără complicitatea unor polițiști și funcționari ai autorităților cu atribuții de verificare și control în domeniu, camioanele cu lemn tăiat ilegal nu ar fi putut trece de “ochiul vigilent” al poliției rutiere.

“În primele cinci luni ale anului 2015, poliţiştii au cercetat aproape 1.500 de persoane pentru comiterea de infracţiuni silvice şi au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de circa 12.000.000 de lei.

Asigurarea integrităţii fondului forestier constituie o preocupare majoră a Poliţiei Române, care, prin structurile sale specializate, a întreprins numeroase activităţi pentru prevenirea şi combaterea delictelor
silvice.

Poliția Română s-a implicat activ în acest domeniu prin intensificarea activităţilor operative desfăşurate, iniţierea unor demersuri pentru îmbunătăţirea legislaţiei în domeniu şi prin implementarea unor aplicaţii informatice (I Wood Tracking şi S.U.M.A.L. – instituit prin H.G. 470/2014 pentru urmărirea trasabilităţii lemnului recoltat din păduri şi pentru furnizarea de informaţii statistice)”, se mai arată în comunicat.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea