Rămâi conectat

Curier Județean

DUMINICĂ: Proiectul „Documentare la curte” ajunge în Alba Iulia. Picnic și proiecție de film, la Palatul Apor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulienii, și nu numai, sunt invitați duminică, 20 august, să petreacă o seară aparte în Cetate, pe caponiera din spatele Palatului Apor. Este vorba despre un eveniment în aer liber, organizat de ”One World Romania” și Asociația ”Forum Apulum”, în cadrul căruia cei prezenți vor avea ocazia să participe la un picnic și o proiecție de film.  

”A 4-a ediție a evenimentului Sunday Sundown vine cu o surpriză de la One World Romania: proiectul „Documentare la curte” ajunge în Alba Iulia, cu filmul ”Lumea văzută de Ion B”. Alexander Nanau | România | 2009 | 61 min. Veniți cu păturica și coșuletul vostru de picnic să ne relaxăm în Cetate” , transmit organizatorii.

Pentru început, organizatorii vor pregăti atmosfera de film la un picnic în aer liber, pe iarbă, lângă un coșuleț cu o gustare și o băutură rece. Picnicul va avea loc cu începere de la ora 19.00, iar  proiecția de film la ora 21.30. Accesul în spațiul de pe caponieră se face dinspre cafeneaua ”Framm’s”, prin spatele Bibliotecii Batthyaneum.

„Ion Bârlădeanu, în vârstă de 62 de ani, este, probabil, singurul reprezentant autentic al popart-ului românesc. În același timp, Ion Bârlădeanu nu are casă. Doarme pe o saltea murdară la capătul unei ghene de lângă un bloc de pe Calea Moșilor.

În „locuința” sa, Ion adună tot ce consideră a fi valoros din cele aruncate de vecini și astfel ajunge să citească reviste, ziare și cărți, obiecte de care ceilalți par să se despartă fără regrete și pe care el le transformă în colaje.

Povestea cu parfum de basm modern este a unuia dintre cei mai importanți artiști români contemporani”.

Proiecțiile de filme documentare la curte s-au născut în vara anului 2016, din dorința de a aduce împreună tinerii pasionați de drepturile omului și pe timpul vacanței. Anul acesta, One World Romania la Școală a pregătit o serie de proiecții în aer liber, cu filme documentare care prezintă povești ale unor artiști și personalități culturale care au mers împotriva curentului, rezistând prin artă unor sisteme și măsuri opresive.

Proiectul adresează deopotrivă nevoia de a desfășura activități educaționale în timpul vacanței de vară, cât și de a organiza evenimente culturale în spații alternative, pentru a atrage un nou public pentru filmul documentar. Totodată, acest demers reprezintă și un semnal de alarmă în ceea ce privește lipsa infrastructurii culturale și a spațiilor destinate organizării unor astfel de evenimente. Proiecțiile au loc în curți ale prietenilor, colaboratorilor, adolescenilor implicați în programul educațional, dar cu mare drag ajungem la oricine își dorește să găzduiască o proiecție de film la el în curte. Cei interesați să găzduiască o proiecție în aer liber, într-o curte primitoare, ne pot scrie pe adresa [email protected], nr. de telefon: 0732 429 826, cu sau fără a specifica ce film își doresc să proiecteze!”, se arată pe site-ul oneworld.ro. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea