Rămâi conectat

Sport

Duminică, la Ocna Mureş, eveniment fotbalistic de seamă | Tribuna Stadionului Dragostei va purta numele regretatului Gicu Domşa

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gicu Domsa Soda Ocna Mures 1La Ocna Mureş, pe Stadionul Soda, locul în care s-a aprins lumina în fotbalul românesc, duminică, 28 august va fi un eveniment de seamă pentru aniversarea a 80 de ani de la primul meci de fotbal din România disputat în nocturnă, la care vor fi prezente nume grele ale fotbalului autohton, dar şi reprezentanţi ai UEFA.

Recent, oficialii clubului ocnamureşean au luat o decizie de suflet, remarcabilă, iar tribuna Stadionului Dragostei va purta numele regretatului antrenor Gicu Domşa, neobositul descoperitor de talente, personaj ce face parte din istoria acestui club.

Conform unui unui articol postat pe site-ul oficial al clubului, fcsoda.ro, „Neobositul descoperitor de talente din Ocna Mureş, Gicu Domşa a fost foarte mulţi ani antrenor la Clubul Soda unde a şlefuit talente precum Ovidiu Maier, Mircea Stanciu, prin mâinile sale trecând generaţii întregi de fotbalişti ocnamureşeni. La nici 65 ani, „Nea Gicu” s-a stins în urma unui atac de cord anul trecut.

 

Gicu Domşa, a fost persoana care m-a determinat să mă implic în fotbalul din Ocna Mureş; un foarte bun prieten şi un om cum rar întâlneşti în ziua de astăzi, un om care s-a confundat toată viaţa lui cu SODA Ocna Mureş. Nenumăratele discuţii pe care le-am avut despre fotbalul ocnamureşan şi potenţialul uriaş al acestei zone pentru sport şi în special pentru fotbal, a fost punctul de plecare al proiectului, pe care dorim să-l implementăm în fotbalul din oraşul nostru.

De aceea, consider că acest om minunat care a fost Gicu Domşa, merită cu prisosinţă această onoare, un semn de recunoştinţă, pentru ceea ce a făcut în fotbalul ocnamureşan . 

Soda Ocna Mures - Dinamo 1Pot să vă mărturisesc că a trecut aproape un an, din păcate, de când nu mai este printre noi, dar de fiecare dată mă aştept să-l zăresc în locul unde el s-a simţit cel mai bine, iar absenţa lui încă mă lasă fară cuvinte şi un mare gol în suflet, de cate ori ajung pe stadionul Dragostei SODA din Ocna Mureş.”  Marius Stîncel – Director, Clubul Sportiv Ocna Mureş”

Programul evenimentului, cuprins în calendarul „Zilelor Oraşului” cuprinde două partide amicale între echipa locală CS Ocna Mureş şi Gaz Metan Mediaş (ora 17.30), o atractivă întâlnire de old boys ce va pune Soda Ocna Mureş şi Dinamo Bucureşti – echipele din 1984 (ora 19.30), aprinderea nocturnei (ora 20.30) şi un concert al trupei Good Day (ora 20.45).

DINAMO Bucuresti: Constantin Eftimescu, Dumitru Moraru, Ioan Andone, Ion Marin, Ioan Mărginean, Alexandru Nicolae,  Nelu Stănescu, Ionel Augustin, Alexandru Custov, Marin Dragnea, Lică Movilă, Gheorghe Mulțescu, Gheorghe Iamandi, Costel Orac, Viorel Turcu și Cornel Țălnar din vechea garda, dar si o parte din jucatorii Generatiei de Aur: Dorinel Munteanu, Ionut Lupescu, Dorin Mateut si Florin Prunea. Este posibila prezenta la acest eveniment  si al ex-stelistului Adrian Ilie.

Oaspeti de seama la acest eveniment din partea UEFA vor fi: Ionut Lupescu – UEFA chief technical officer si Matthieu Bulliard – Grassroots Coordinator UEFA

Echipa noastra dragă SODA Ocna Mures va fi prezenta la acest eveniment cu cei mai reprezentativi jucatori din ani ’80, din care nu vor lipsi, Ovidiu Maier si Sorin Corpodean


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea