Rămâi conectat

Sport

Duminică, derby-ul Ligii a IV-a *Bătălie pentru participarea la baraj între Performanţa Ighiu şi Mureşul Vinţu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Lupta pasionantă pentru titlul de campioană în Liga a IV-a şi implicit obţinerea biletelor de participare la barajul pentru promovarea în eşalonul terţ va cunoaşte duminică cel mai aşteptat moment al sezonului. La Ighiu, de la ora 11.30, se înfruntă primele două clasate, Performanţa şi Mureşul Vinţu de Jos, aflate la egalitate de puncte, miza fiind una enormă la acest nivel fotbalistic. Muresul Vintu de Jos-Performanta Ighiu68Este penultima etapă şi punctele din confruntarea directă cântăresc aproape decisiv în economia cursei spre Liga a 3-a. La adăpostul victoriei din tur (3-0, reuşite semnate de S. Turuș min. 24, Hârciagă min. 35 și Oniche min. 90+2), Performanţa are la îndemână şi perspectiva egalului, cu condiţia să învingă la Sebeş în runda ce încheie stagiunea.
*Invincibile în 2015, rivale de la distanţă
Contracandidatele au mers cap la cap din etapa a 17-a, când, la Aiud, Olimpia a remizat cu Mureşul şi a schimbat liderul. Performanţa şi Mureşul sunt echipe ce au uitat ce înseamnă gustul eşecului în partea secundă a sezonului. Ighienii au strâns 16 victorii consecutive şi 18 jocuri fără eşec (0-1 cu Viitorul Sântimbru, acasă în 26 octombrie), iar vinţenii contabilizează 11 succese la rând şi 14 confruntări invincibile (ultimul meci pierdut în 22 noiembrie, în derby-ul cu Performanţa).
*Antrenori rivali, dar şi colegi la Unirea
Mihai Manea şi Adorian Himcinschi sunt antrenorii care stau pe băncile tehnice ale combatantelor angrenate în derby-ul campionatului, ambii având experienţe ca şi jucători în „alb-negru”, la Unirea Alba Iulia. Respectivii tehnicieni au activat în trecut în taberele adverse. Astfel, Adorian Himcinschi a izbutit să câştige barajul de promovare în eşalonul terţ cu Kozara (2007), o altă reprezentantă a comunei vinţene, iar Mihai Manea a fost „principal” la Performanţa în 2012. Revenind la acel meci de baraj din urmă cu 8 ani, în distribuţia echipei din Alba se regăseau H. Marian şi C. Dănilă (acum la Performanţa), respectiv D. Ianc (Mureşul). Secund în “Cetate”, Himcinschi l-a avut sub comandă şi pe atacantul Mihai Manea, cei doi conlucrând şi la Europa Alba Iulia, din postura antrenor-jucător.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea