Rămâi conectat

Curier Județean

Duminică, 9 iulie: Etapa finală a Festivalului ”Cultură pentru Cultură” în Piața Cetății din Alba Iulia – 25 de comunități își prezintă tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Etapa finală a celui mai important festival-concurs de conservare, promovare și valorificare a tradițiilor și obiceiurilor din Județul Alba – ”Cultură pentru cultură”, proiect unic în Europa derulat de Centrul de Cultură ”Augustin Bena”.

Evenimentul va începe la ora 13.00 si va avea loc, pentru prima dată, în Piața Cetății din Alba Iulia. Se vor întrece nu mai puțin de 25 de comunități locale din Județul Alba, fiecare cu ce are mai de preț în materie de tradiții și obiceiuri.

Festivalul – concurs ”Cultură pentru cultură ”are drept scop revitalizarea culturii tradiționale din mediul rural şi dezvoltarea turismului cultural în zonele istorico-etnografice ale judeţului Alba.

Prima etapă zonală  a festivalului-concurs a avut loc la Poiana Narciselor, în 21 mai. A urmat apoi, la Loman, a doua etapă desfășurată în 28 mai. Etapa a 3 a fost la Ciugud, în 4 iunie,  iar cea de-a patra etapă a avut loc în 11 iunie, la Unirea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea