Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: Informare privind efectuarea exportului de bovine vii în Turcia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a demersurilor susţinute de către  A.N.S.V.S.A și sprijinite de către Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, România a primit acordul oficial al autorităţilor din Turcia pentru efectuarea exportului de bovine vii.

dsv-albaAstfel în cursul lunii decembrie 2016, din județul Alba a fost efectuat un export pentru un numar de 1.326 bovine vii pentru creștere, îngrășare și 93 bovine vii pentru abatorizare cu destinția Republica Turcia.

Având în vedere conditiile sanitar veterinare pentru efectuarea exportului stabilite de către serviciile veterinare din cele două ţări, aceste animale au fost tinute în carantină sub controlul medicilor veterinari oficiali și supuse unor investigatii de laborator în vederea detectiei următoarelor boli:  leucozei enzootice bovine, brucelozei, diarea virala bovină (BVD), riontraheita infectioasa bovină și a testului de tuberculinare intradermică. Rezultatele investigatiilor au fost negative. Tot în perioada de carantină animalele au fost supuse unui tratament antiparazitar și antiifectios.

”Menționăm că este primul export de bovine vii pentru crestere și îngrășare din judetul Alba și având în vedere faptul că este o perioada liberă de vectori (culicoizi) implicati în  transmiterea bolii limbii albastre (Bluetongue), autoritățile din cele două tări au permis efectuarea transportului de bovine”, precizează directorul executiv al DSVSA Alba, dr. Ioan Tătucu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea