Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: În 2016, peste 29.000 de câini au fost vaccinați antirabic și microcipați. Nu a fost înregistrat niciun focar de rabie în județ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rabia este o boală infecțiasă întâlnită la toate speciile de animale,transmisibilă la om, manifestată prin tulburări nervoase și urmată de moarte. Campaniiile de vaccinare a vulpilor realizate începând cu anul 2013, au dus la scăderea numărulului de cazuri de rabie pe raza județului Alba, astfel în județul Alba în anul 2016 și până în prezent nu au fost înregistrate focare de rabie la animalele sălbatice și domestice. Metoda cea mai eficientă de profilaxie în aceasta boală este vaccinarea.

În anul 2016 au fost vaccinați un număr de 29473 câini în varstă de peste 3 luni care au fost microcipati și detin carnete de sănătate. Vaccinarea antirabică la vulpi s-a realizat prin distribuirea de momeli vaccinale atât pe cale aeriană cât și prin administrare la vizuină. Pentru adminstrarea la vizuină în anul 2016, pentru jud.Alba au fost repartizate 4000 momeli vaccinale, care au fost distribuite în două două campanii de vaccinare în 27 de fonduri de vânătoare. Distriburea momelilor pe cale aeriană în jud. Alba s-a realizat de pe de aeroporturile din Tg.Mureș și Deva.

Ca urmare a campaniei de vaccinare desfășurate în octombrie 2016, au fost testate în perioada ianuarie-februarie 2017 în cadrul L.S.V.S.A. Alba, un număr de 179 vulpi în vederea determinării eficienței vaccinării antirabice.

Rezultatele testării markerulului vaccinal au arătat că 93 vulpi din cele investigate, au consumat momelile vaccinale reprezentând un procent de 48,7%, și 37,05% au dezvoltatat anticorpi postvaccinali fapt care demonstrează că vaccinarea antirabică a fost eficientă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea