Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA: actiuni de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, protecția, identificarea și înregistrarea acestora în mai multe localități din județul Alba

Mădălina Opriș

Publicat

în

dsvsaDirectia Sanitară Veterinară și pentu Siguranța Alimentelor Alba a atribuit prin procedura de achiziție publică către medicii veterinari de liberă practică actiuni de supraveghere,prevenire,control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de animale la om, protecția animalelor și protecție a mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor,suinelor,ovinelor, caprinelor și ecvideelor pentru perioada 2016-2019 în localitățile Livezile, Șona, Sâncel, Tiur, Poșaga, Petrești, Fărău și Lunca Mureșului.

Proprietarii de animale din aceste localități vor  beneficia de acțiuni subvenționate de la bugetul de stat privind supravegherea sanitară veterinară prin recoltări de de probe de sânge la bovine,suine,păsări,cabaline, acțiuni imunoprofilactce prin vaccinări contra rabiei la câini, vaccinări contra antraxului la bovine,cabaline, ovine/caprine și recoltări de probe de organe în scop de diagnostic precum și de identificare și înregistrare a animalelor și a mișcării acestora.

În conformitate cu prevederile programului național de supregeghre prevenire control și eradicare a bolilor la animale aceste acțiuni sunt obligatorii pentru deținătorii de animale.

De asemenea D.S.V.S.A. Alba a organizat concursul în vederea încadrării conform prevederilor Ord.A.N.S.V.S.A. 64/2007 a unui număr de șapte medici veterinari, personal contractual. Activitatea acestor medici veteterinari se va desfășura în abatoarele pentru sacrificarea ungulatelor domestice (bovine,ovine) și a păsărilor. Medicii veterinari încadrați în abatoare asigură asistența și controlul oficial sanitar veterinar în toate etapele de producție.

Prin organizarea procedurii de achizitie publică pentru cele 8 localități și organizarea concursului din perioada 14-17.11.2016, D.S.V.S.A. Alba asigură asistența și controlul sanitar veterinar în tot județul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea