Rămâi conectat

Politică Administrație

DSP Alba: Spitalul din Aiud, unde s-au găsit șoareci, are un angajat pentru deratizare, însă nu s-a făcut eficient – VIDEO

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, unde s-au găsit șoareci și insecte iar apoi o secție a fost închisă, are un angajat specializat pe deratizare și dezinsecție, însă acestea nu au fost făcute eficient, a declarat, vineri, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

dsp-alba01”S-a constatat că spitalul din Aiud are un angajat specializat pe deratizare și dezinsecție, are stocuri de materiale și de produse pentru efectuarea deratizării, are un plan de deratizare care a fost respectat, iar angajatul respectiv are și cursuri necesare în acest sens, dar cu toate acestea inspectorii sanitari au considerat că acțiunile nu au fost făcute eficient și au dispus mutarea bolnavilor pe o altă secție și, bineînțeles, igienizarea și deratizarea la nivelul întregului spital”, a spus ec. Alexandru Sinea, în cadrul unei conferințe de presă.

Directorul DSP Alba a declarat că Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud a primit ”cel mai scurt termen de remediere a neconformităților”, fără să precizeze perioada de timp, întrucât o altă măsură dispusă este ”montarea de uși cu plase metalice la ușile de la terase”, în acest sens trebuie respectate procedurile de achiziție publică.

”Nu putem să știm în cât timp pot să-și facă achizițiile de plase împotriva insectelor și a rozătoarelor, asta depinde de ei. Este responsabilitatea lor să o facă în cel mai scurt timp”, a mai spus Alexandru Sinea.

Directorul DSP Alba a adăugat că a participat, joi, la o întâlnire cu managerii de spitale în care le-a cerut să respecte legislația în vigoare pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete.

”Nu ne dorim să fim nevoiți să aplicăm amenzi, ci ne dorim ca toată lumea să beneficieze de servicii moderne”, a spus Sinea.

Şoarecii filmaţi în secţia Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, care a fost închisă, au fost văzuţi în secţiile în care au fost mutaţi pacienţii, un film în care sunt surprinse rozătoarele fiind postat, din nou, pe Facebook.

Pacientul care a postat filmările cu şoareci şi insecte la începutul acestei săptămâni a revenit, joi, cu o altă filmare, de la secţia III a Spitalului, în care sunt pacienţi.

Directorul spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, Vasile Vultur, a declarat că nu poate confirma, dar nici infirma acest incident, precizând că nu are cont pe Facebook, însă a admis că în cadrul acţiunii de deratizare şi dezinsecţie şoarecii ar putea ajunge şi în alte compartimente.

”Problema e că putea să ajungă de oriunde şi oriunde pentru că tot spitalul e de-a valma, cu mutatul dintr-o parte în alta, în cadrul operaţiunilor de dezinsecţie şi dezinfecţie”, a spus, joi, Vasile Vultur.

Inspectorii Sanitari din cadrul DSP Alba au efectuat un control la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud în urma imaginilor apărute în spaţiul public. Decizia inspectorilor sanitari, în urma verificărilor, a fost închiderea temporară a secţiei a II-a şi mutarea pacienţilor pe alt palier disponibil în vederea efectuării deratizării şi dezinsecţiei. Unitatea sanitară a fost amendată cu suma de 5.000 de lei. Altă măsură dispusă este montarea de uşi cu plase metalice la uşile de la terase. Motivul este dat de faptul că spitalul are o curte de 2.700 de metri pătraţi şi este posibil ca un şoarece să intre pe uşa de la terasă care dă direct în salon, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea