Rămâi conectat

Actualitate

DSP Alba: Așteptăm rezultatul expertizei medico-legale pentru finalizarea anchetei în cazul fetei decedate după ce s-a înțepat într-un cui

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba așteaptă rezultatul expertizei medico-legale pentru finalizarea anchete în cazul fetei decedate, în 5 august, după ce s-a înțepat, în 26 iulie, într-un cui, perioadă de timp în care a fost tratată în patru spitale.

Șeful Compartimentului Supraveghere și Control Boli Transmisibile, medic primar epidemiolog Elena Sava, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că DSP Alba așteaptă rezultatul expertizei medico-legale făcută de Institutul de Medicină Legală de la Târgu Mureș, fiind întrebată despre ancheta privind fata de 11 ani care a decedat după ce s-a înțepat într-un cui.

”Nu am primit rezultatul, ieri am făcut din nou o altă cerere scrisă la Institutul de Medicină Legală Mureș. Ne-a întrebat inclusiv Bucureștiul, să terminăm clasificarea cazului”, a spus Elena Sava.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat că inspectorii au solicitat periodic date cu privire la rezultatele expertizei medico-legale, însă fără succes.

Spitalele din Alba Iulia şi Blaj au fost amendate, în august, cu câte 10.000 de lei pentru nerespectarea unor proceduri, în urma anchetei declanşate de către Direcţia de Sănătate Publică Alba în acest caz.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba declara că Spitalul Municipal Blaj a fost amendat pentru nerespectarea procedurilor privind transferul pacientului critic, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost sancţionat pentru neraportarea acestui caz.

O fată din Alba în vârstă de 11 ani, aflată în plasament maternal, a decedat în 5 august în urma unei înţepături accidentale la picior, într-un cui, care s-a produs în 26 iulie, perioadă de timp în care a ajuns la patru spitale din Târnăveni, Blaj, Alba Iulia şi Târgu Mureş.

Citește și O fetiță de 11 ani, din Alba, a murit cu zile după ce a trecut pe la 4 spitale, pentru că s-a înțepat într-un cui

Citește și VIDEO: Ancheta DSP Alba după decesul fetiței de 11 ani, suspectată de infecție cu Tetanos – Spitalele din Alba Iulia și Blaj amendate cu câte 10.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea