Rămâi conectat

Politică Administrație

DSP Alba a încheiat campania de prevenire a cancerului de col uterin: Beneficiile depistării precoce ale bolii sunt indiscutabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a încheiat, recent, campania de prevenire a cancerului de col uterin și transmite cetățenilor că pentru foarte multe forme de cancer există simptome de avertizare, iar beneficiile depistării precoce ale bolii sunt indiscutabile.

Scopul campaniei a fost sensibilizarea populației asupra cancerului și a modalităților prin care acesta poate fi prevenit. Totodată, obiectivele campaniei au fost sensibilizarea indivizilor, comunităților, profesioniștilor din domeniul sănătății și decidenților politici în privința importanței implementării și accesării programelor de vaccinare și depistare precoce a cancerelor. S-a dorit mobilizarea oamenilor pentru a alege un stil de viață sănătos și reducerea factorilor de risc sociali și de mediu pentru cancer și responsabilizarea pentru îmbunătățirea calității vieții. Prevenția este cea mai cost-eficientă și durabilă modalitate prin care se poate reduce povara prin cancer, pe termen lung.

În ultimele luni, s-au derulat mai multe activități, între care patru mese rotunde, la care au participat asistenți medicali comunitari, asistenți medicali școlari, asistenți medicali de la secția oncologie, studenți terapie ocupaţională şi asistenţă socială, 32 de activități de informare, educare, comunicare în comunități, s-au distribuit peste 300 de pliante cu materiale informative în comunitățile din Alba și au avut loc manifestări publice în scop de informare.

Partenerii noștri au fost: Consiliul Județean Alba, AJEPIS, autorități publice locale din 32 comunități Universitatea 1 Decembrie 1918, Spital Județean de Urgență Alba Iulia (coordonator program Screening cancer de col uterin – dr. Simona Căbulea, oncolog – dr. Răzvan Curcă, ginecolog: dr. Cristian Ţibea), OAMGMAMR Alba și mass media locală. 

Populația din județul Alba a fost grupul țintă principal, dar și profesioniști din sistemul de sănătate, asistenți medicali comunitari, asistenți medicali școlari, asistenți medicali generalişti, secţia Oncologie.

Mesajele noastre au ajuns la zeci de mii de locuitori ai județului, adresându-ne și în mediul online, prin intermediul rețelelor de socializare. Campania a avut tema ”cancerul poate fi prevenit”, iar sloganul a fost ”Noi Putem. Eu Pot”. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi

Bogdan Ilea

Publicat

în

Luni, 29 aprilie 2024 – Ședință ordinară la Consiliul Local Alba Iulia: Indexarea impozitelor și taxelor locale pentru anul fiscal 2025, pe ordinea de zi Consiliul Local Alba Iulia este convocat în ședință ordinară, pe data de 29 aprilie 2024. Între proiectele de hotărâre de pe Ordinea de zi se află și proiectul de hotărâre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea