Rămâi conectat

Ştirea zilei

DSP Alba a deschis o ANCHETĂ epidemiologică în cazul fetiței de 11 ani, care a murit după ce s-a înțepat într-un cui

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

dsp albaDirecția de Sănătate Publică (DSP) Alba a deschis o anchetă epidemiologică în cazul fetiței de 11 ani  aflată în plasament maternal, care a decedat după ce s-a înțepat într-un cui.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a  declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că instituția pe care o conduce a demarat verificările în acest caz încă din 2 august.

Citiți și O fetiță de 11 ani, din Alba, a murit cu zile după ce a trecut pe la 4 spitale, pentru că s-a înțepat într-un cui

Se verifică dacă aceasta a fost imunizată înainte de vârsta de 3 ani, până a fost preluată în sistemul social, lipsa vaccinurilor putând să aibă legătură cu evoluția infecției. Este important de precizat că atât dr. Ioan Susan, președintele Colegiului Medicilor din Alba, cât și medicul epidemiolog Elena Sava și dr. Olimpia Candrea de la Biroul de Implementare Programe a DSP Alba, au concluzionat că, din informațiile pe care le dețin, din punct de vedere medical s-au luat toate măsurile necesare ca fetița să fie salvată.

La rândul său, dr. epidemiolog Elena Sava a explicat că nu există documente medicale care să ateste că fetița a fost imunizată înainte de vârsta de 3 ani, când a fost adusă în țară și dată în plasament maternal (este vorba despre un copil născut în străinătate), astfel că o concluzie poate fi trasă doar după efectuarea autopsiei. Medicul albaiulian a mai precizat că potrivit rezultatelor de la Institutul Cantacuzino fetița era protejată împotriva Tetanosului și, din datele pe care le are, nu se poate acuza un management defectuos al acestui caz.

Detaliile medicale privind modul în care acționează vaccinul anti-Tetanos au fost oferite de medicul chirurg Ioan Susan. Acesta a explicat că este foarte important de știut daca o persoană aflată în această situație a fost imunizată în copilărie, astfel ca, în caz contrar să fie injectat serul tetanic care acționează mai rapid. Dr. Susan a mai precizat că, fiind vorba despre cazuri foarte rare în care trebuie folosit acest ser, el se găsește doar în marile centre universitare, în acest caz fiind adus de la Cluj.

Pe importanța profilaxiei, respectiv vaccinării, a insistat și dr. Olimpia Candrea de la Biroul de Implementare Programe a DSP Alba. Ea a subliniat faptul că rata de refuz din partea părinților pentru a-și vaccina copiii a crescut îngrijorător în ultima vreme, la nivelul țării, iar aceștia trebuie să înțeleagă că se pot întâmpla nenorociri (cum este cazul în discuție), una din cauze putând fi chiar lipsa vaccinării.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un elev de la Colegiul Național “Bethlen Gábor” din Aiud, premiul III la etapa națională a olimpiadei de matematică pentru școlile cu predare în maghiară și calificare la faza internațională Elevul Gábor Farkas Ferenc s-a calificat la etapa națională, unde a obţinut premiul III și s-a calificat la etapa internațională a olimpiadei. Citește și: FOTO: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea