Rămâi conectat

Curier Județean

”Drumul spre noi înșine prin ateliere creative”, din 1 martie, la Școala ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând din 1 martie, Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia vine în întâmpinarea elevilor care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcut și creativ cu o ofertă educativă atractivă, propusă în cadrul proiectului „DRUMUL SPRE NOI ÎNȘINE PRIN ATELIERE CREATIVE”.

Clubul Jurnalistilor la Scoala Avram Iancu18Copiii vor beneficia de un alt fel de activități care se vor desfășura în cadrul  unor cluburi și ateliere: Clubul de lectură, Centrul de excelență, Clubul de șah, Atelierul de creație și pictură, Clubul de dans și muzică, Cursul de bune maniere. Activitățile au fost propuse de o echipă de dascăli ai școlii, coordonată de prof. Elena Ignat, directorul instituției.

Acest proiect se adresează în primul rând elevilor din clasele V-VIII, dar și celor mai mici, care, din cauza programului încărcat al părinților, petrec mult timp singuri, în fața calculatorului. Prin aceste activități de club, care se vor desfășura după orele de curs, se urmărește petrecerea timpului liber într-un cadru organizat și supravegheat, oferindu-le elevilor posibilitatea de a-și descoperi talentul, de a crea frumosul și de a-l reda sub aspecte noi.

Proiectul presupune o alternativă la mediul virtual al elevilor,  prin organizarea unor activități interactive, necesare formării unor atitudini și abilități de viață, esențiale dezvoltării copiilor, care să stimuleze interesul elevilor pentru lectură, pentru performanță, pentru artă și pentru frumos.

Astfel, elevii vor avea ocazia de a fi împreună, de a se descoperi pe ei înșiși, de a socializa și lega prietenii, mai ales acum, când tehnologia și lipsa de timp a părinților se răsfrâng asupra dezvoltării personale a copiilor.

Aceste cursuri se vor realiza săptămânal, sub îndrumarea unor dascăli calificați sau în colaborare cu personal didactic asociat, fiecare activitate având durata de o oră și treizeci de minute. Realizarea acestui proiect este posibilă și cu sprijinul comunității locale care manifestă, de fiecare dată, deschidere față de inițiativele educative ale școlii.

„Cunoscând faptul  că programul părinților este tot mai încărcat, iar timpul dedicat copiilor este tot mai scurt, dorim să creăm cadrul de desfășurare a unor activități prin care aceștia să se manifeste sub îndrumarea unor cadre didactice calificate. Ținând cont de  preocupările și pasiunile elevilor, ne propunem, prin aceste activități de club, ca elevii să beneficieze de un alt mediu, de un alt mod de comunicare, socializare și cooperare în care să-și dezvolte abilitățile necesare integrării și adaptării la societatea, mereu în schimbare, în care trăiesc. Prin raporturile care se stabilesc între copii, în cadrul acestor ateliere, se dezvoltă sentimentul de apartenență, încredere și prietenie”, a declarat Elena Ignat, directorul Școlii Gimnaziale „Avram Iancu”din Alba Iulia. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia, activități de ecologizare în zona râului Ampoi Elevii de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au continuat seria activităților de ecologizare, de această dată în zona râului Ampoi: ”Activitățile cuprinse în cadrul programului „Săptămâna verde” au continuat cu o activitate de ecologizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea