Rămâi conectat

Politică Administrație

DREPT LA REPLICĂ de la Primăria Alba Iulia: ”Considerăm neadecvat titlul folosit, chiar în condițiile în care este justă remarca conform (sic!) căreia evenimentul precedent s-a organizat în anul 2012”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Referitor la articolul publicat în data de 17.03.2016 “Dacă e an electoral, ne amintim de ”Ziua internațională de conștientizare a autismului” – 6.000 de lei de la CL Alba Iulia pentru marcarea evenimentului”, Primăria municipiului Alba Iulia solicită următorul drept la replică:

“Referindu-ne la titlul articolului, considerăm că alegerea lui este una foarte puțin inspirată, exprimând prin aceasta ideea că o categorie sociala defavorizată poate fi subiectul campaniei electorale. Lăsând la o parte argumentele de natură demografică, (din fericire numărul fiind semnificativ redus – 20 de copii), considerăm exagerată atribuirea posturii de folos electoral unei activități ce se subscrie în mod necondiționat unui calendar vast și neîntrerupt de programe sociale pe care Primăria Alba Iulia le susține, având ca scop creșterea calității vieții persoanelor cu afecțiuni din spectrul autismului. În acest sens, vă punem la dispoziție un rezumat modest, care poate certifica tipurile de servicii sociale și componența activităților susținute an de an de administrația locală.

Între anii 2006-2008, s-a implementat în parteneriat cu Asociaţia pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată ACAS Alba Iulia, un proiect cu finanțare europeană pentru transformarea unei foste centrale termice în actualul centru de recuperare pentru copii cu dizabilități (sindromul Down, cu retard psihic ușor, mediu sau sever, întârzieri în dezvoltarea psihomotorie și a limbajului expresiv asociat sau nu cu : deficit de atenție, instabilitate psihomotorie, probleme de comportament, dificultăți de învățare, dislalie, balbism cu intelect normal sau de limită, probleme de control sfincterian). Ulterior, parteneriatul a inclus și DGASPC Alba, care împreună cu HHC Baia Mare au derulat un alt proiect pentru echiparea si dotarea cladirii.

Suntem siguri ca au devenit de notorietate cel putin locala cateva dintre evenimentele sociale finantate, cum ar fi cupa ACAS, concurs sportiv pentru copii cu dizabilitati, in primul rand autisti si Down, concurs unic in tara, ajuns la editia a XIII-a. In anul 2010, orasul infratit cu Alba Iulia, Alessandria din Italia, au organizat un cros in favoarea unui ONG din oras care se ocupa de copii, urmand ca jumatate din suma sa o doneze acestuia. Primaria a ales ACAS. In acelasi an, in toamna,  speciliasti din Italia au venit sa viziteze centrul si au participat la Cupa ACAS. Atunci am organizat o strangere de fonduri, vanzand tricouri, si am donat banii Spitalului, pentrut sectia de pediatrie.

Începând cu 01.01.2016 Municipiul Alba Iulia prin Direcția de Asistenţă socială asigură finanţarea Centrului pentru copii cu dizabilități multiple Alba Iulia cu suma de 1193 lei/beneficiar/lună reprezentând 100% din costul /beneficiar prevăzut de HG. nr. 978/2015, pentru 20 de copii ai căror părinți au domiciliul/reședința în Municipiul Alba Iulia. Tot de la această dată, singurul finanțator a rămas Municipiul Alba Iulia prin Direcția de Asistență Socială Alba Iulia. Acest cost standard de 100%, nu se regaseste in multe situatii la nivel national.

Precizăm că cele enunțate mai sus reprezintă doar o mică parte din serviciile sociale furnizate de Primăria Alba Iulia prin intermediul Direcției de Asistență Socială. Prin urmare, considerăm neadecvat titlul folosit, chiar în condițiile în care este justă remarca conform căreia evenimentul precedent s-a organizat în anul 2012. Receptivitatea și profesionalismul angajaților Direcției de Asistență Socială sunt atribute asumate și dezvoltate în permanență. – se arată în Dreptul la replică transmis de Primăria Alba Iulia.

N.R.: Articolul la care se face referire nu a pus nicio secundă la îndoială profesionalismul angajaților Direcției de Asistență Socială din subordinea primăriei, ale căror eforturi de a se implica în acțiuni dedicate persoanelor cu dizabilități au fost de fiecare dată remarcate și promovate de ziarulunirea.ro. Titlul articolului s-a bazat pe întrebarea firească: De ce un eveniment sărbătorit în alte orașe în fiecare an, în Alba Iulia este sărbătorit doar o dată la 4 ani și, coincidență sau nu, chiar înainte de alegeri – întrebare la care tot nu avem răspunsul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea