Rămâi conectat

Politică Administrație

Dragnea și Grindeanu, invitați la ceremonia de învestire a lui Trump. Iohannis explică de ce a rămas acasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost invitat în Statele Unite, la ceremonia de inaugurare a mandatului de președinte a lui Donald Trump, al 45-lea președinte american. Alături de Liviu Dragnea, la eveniment va participa și premierul Sorin Grindeanu.

trump01Invitația a fost trimisă de Elliott Broidy, vicepreședintele comisiei prezidențiale de inaugurare, și vizează perioada 17-21 ianuarie. Este expus și programul oficial din Washington DC, care culminează cu ceremonia propriu-zisă de învestire, vineri, 20 ianuarie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat de ce nu merge la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

”În legătură cu informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la participarea la ceremoniile de inaugurare a președintelui Statelor Unite ale Americii, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Conform practicii Statelor Unite ale Americii privind ceremoniile de inaugurare a noilor președinți, șefii misiunilor diplomatice acreditați la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe șefii de state și guvernele lor la evenimentele de învestitură. Nicio delegație străină, cu atât mai puțin șefi de state sau de guvern, nu este, potrivit acestei cutume, invitată oficial cu această ocazie.

Această regulă a fost reconfirmată explicit și cu ocazia învestirii președintelui Donald Trump, astfel cum a fost subliniat în invitația trimisă de către Departamentul de Stat, în numele Comitetului Congresional Comun privind Ceremoniile Inaugurale, tuturor misiunilor diplomatice din Washington.

Delegații formate din reprezentanți ai unor instituții sau partide care participă la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale inaugurale nu reprezintă oficial statul român. România va fi reprezentată, conform practicii amintite, de ambasadorul României în Statele Unite ale Americii”, se arată într-un mesaj al Administrației Prezidențiale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea