Rămâi conectat

Curier Județean

Dr. prof. Volker Wollmann a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dr. prof. Volker Wollmann a primit, miercuri, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Festivitatea a avut loc în Aula Mică a UAB (Corp C, etaj I), cu începere de la ora 11.30.

Honoris Causa03”Sunt emoționat pentru onoarea care mi s-a acordat prin conferirea titlului de Doctor Honoris Causa și locul unde se întâmplă acest lucru. Pentru mine Alba Iulia înseamnă foarte mult, mai mult decât v-ați putea închipui oricare dintre dvs. – pentru acest oraș am simțit ceva deosebit. Mi-am făcut ucenicia de arheolog la Alba Iulia când eram student la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. Universitatea mi-a intrat la suflet deoarece am slujit-o ca și profesor asociat și am reușit să perfecționez studenți în domeniul păstrării patrimoniului industrial în România”, a spus dr. Volker Wollmann.

Titlul i-a fost înmânat de rectorul universității albaiuliene, Daniel Breaz.

Volker Wollmann a fost profesor asociat al Universităţii „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, unde a susţinut disciplinele Arheologie montană, Arheologie Industrială şi Management muzeal în perioada 2001-2007. A deținut funcția de Director la Muzeul Transilvănean din Gundelsheim (Baden-Württemberg, Germania, 1989-2001) și de cercetător ştiinţific la Institutul de Istorie şi Arheologie din Cluj-Napoca (1967 – 1988). Din 1986 este Membru de onoare al Institutului de Arheologie Industrială din Roma și a fost distins cu Ordinul „Crucea de Merit” al Statului German (noiembrie 2011). În prezent, retras din activitate, locuieşte în Germania.

FOTO Ioan Adrian Popa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 16 ani, din Câmpeni, prins de poliție, în timp ce conducea o motocicletă fără permis de conducere și plăcuțe de înmatriculare. Este cercetat de către oamenii legii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 16 ani, din Câmpeni, prins de poliție, în timp ce conducea o motocicletă fără permis de conducere și plăcuțe de înmatriculare. Este cercetat de către oamenii legii Un tânăr de doar 16 ani, este cercetat de către polițiștii din Câmpeni după ce a condus o motocicletă fără plăcuțe de înmatriculare montate și fără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea