Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dorin Nistor: ”Desemnarea domnului Apolzan pentru a candida din partea PNL la Primăria Sebeș a fost o lovitură sub centură. După sondajele noastre, ar obține cu 14% mai puține voturi decât actualul primar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalul Dorin Nistor a declarat la Radio Unirea FM că situația neclară generată de anunțul făcut în conferința de presă organizată, duminică, de Teodor Atanasiu și Adrian Teban, care l-au desemnat pe Mihai Apolzan drept candidat al ”vechiului PNL Alba” la primăria Sebeș, nu a putut fi lămurită, deoarece ”domnul Teban a fost plecat din localitate și nu s-a putut constitui încă Biroul Politic Județean”.

Dorin Nistor la Radio Unirea FMNistor, care se consideră candidatul de drept fiind desemnat în urma rezultatului unui sondaj intern din PNL Alba, a mai spus că anunțul a fost o surpriză atât pentru el, cât și pentru co-președintele PNL Mircea Hava și pentru vicepreședintele Ion Dumitrel, care nu au fost informați despre organizarea și tema respectivei conferințe de presă.

”Am fost surprinși pentru că, totuși, este anormal să faci o conferință de presă și să anunți lucruri legate de bucătăria internă care nu au fost clarificate în interior. Eu sunt convins că la nivelul conducerii de partid a județului lucrurile se vor discuta”, a spus Nistor.

CITEȘTE ȘI Atanasiu: ”Nistor se înscrie în cursa pentru Primăria Sebeș din postura de perdant. Apolzan e tânăr, capabil, cu viziune”

În opinia sa, după ce s-a realizat un sondaj intern în privința candidaturii pentru Primăria Sebeș, ale cărui rezultate i-au fost net favorabile, atât față de alți 4 contracandidați din partid printre care s-a aflat și Mihai Apolzan, dar mai ales față de principalul contracandidat de la PSD, nu ar trebui să apară altă propunere din interior și mai ales nu ar trebui să apară un candidat desemnat de ”vechiul PNL”, în condițiile în care acesta nu ar mai trebui să mai existe.

”Am spus că există o foaie de parcurs în ceea ce privește desemnarea candidaților. A fost parcursă această etapă nu numai în ce privește municipiul Sebeș. În 14 localități s-au făcut sondaje, a început anunțarea candidaților. În momentul în care trebuia făcut anunțul pentru Sebeș a apărut acest episod, eu spun trist, pentru că vorbim de un singur partid, Partidul Național Liberal, care eu nu cred și nu vreau să cred că are două componente. Iar cei care fac astfel de declarații trebuie să și le asume.  Mi se pare anormal momentul și modul în care ni se spune că s-a făcut un Biroul Politic Județean al vechiului PNL. Avem un singur Birou Politic Județean, format paritar din membri ai fostului PNL și fostului PDL. În acest moment vorbim de un singur partid. De fapt acesta a și fost mesajul primit de la nivel central în ceea ce privește toate discursurile. Noi în acest moment vorbim de Partidul Național Liberal, nu de altceva, iar dacă cineva nu mai vrea să facă parte din PNL, rămâne la latitudinea dânsului, dacă nu dorește sau are o altă opțiune politică. În niciun caz nu trebuie să ne raportăm la ceva din trecut, din acest punct de vedere. Pe de altă parte, domnul Apolzan a apărut mai devreme în sondajele interne iar rezultatul i-a fost total nefavorabil. A și acceptat până la urmă ideea. Pot să vă spun că față de cel mai bun candidat al celorlalte partide politice, respectiv de candidatul PSD-ului pus de noi în sondaje, actualul primar al Sebeșului, eu sunt cu 10-11 procente peste, iar domnul Apolzan este cu vreo 14 procente sub domnul Dăncilă”, a explicat Dorin Nistor precizând că respectivul sondaj s-a făcut aproximativ la jumătatea acestui an.

Referitor la imaginea creată, că Apolzan ar fi candidatul dorit de Teodor Atanasiu care face parte din conducerea la nivel național a partidului, el a precizat că nu există posibilitatea ca un anumit candidat să fie impus de la ”Centru” deoarece potrivit unei hotărâri aprobate de conducerea PNL, orice candidatură pentru o funcție de ales local se aprobă de către Comitetul Județean Executiv, după care se aprobă în Biroul Politic Județean.

”A fost o lovitură sub centură. Nu vreau să fac speculații și nici să vorbesc despre interese. Eu zic că fiecare dintre noi avem dreptul să și visăm, să și sperăm, să și emitem o dorință. Dar nu trebuie să ne cățărăm pe munca altora și în niciun caz nu rebuie să ne folosim de oportunități, pentru că lucrurile acestea vor crea o stare de nemulțumire și în final vor crea conflicte. Singura variantă care prin care putem să pierdem la Sebeș este exact o luptă internă. Adversarul nostru politic este PSD”, a concluzionat Dorin  Nistor.

Precizăm că la Mihai Apolzan a declinat invitația la emisiunea de la Radio Unirea FM, la care a fost prezent Dorin Nistor, motivând că nu dispune de timpul necesar pentru a participa, la ora la care aceasta se desfășoară. (Z.U.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei