Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dorin Iacob, fost secretar executiv al PD și fost patron ”Bel Ami Invest” Alba Iulia, arestat în Marea Britanie pentru hărțuire sexuală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omul de afaceri Dorin Iacob, fost secretar executiv al Partidului Democrat (PD) și fost patron al firmei Bel Ami Invest Alba Iulia, a fost arestat la data de 27 august 2016 pe teritoriul Marii Britanii, fiind acuzat că a hărțuit sexual o femeie în timpul unei ședințe de masaj la un hotel din Manchester, au declarat surse judiciare, citate de agenția Mediafax.

Fapta de hărţuire sexuală s-ar fi petrecut pe 26 august la hotelul Mercure Norton Grange Hotel and Spa, din Manchester, unde omul de afaceri era cazat alături de soţie şi de fiică, au precizat sursele judiciare.

Potrivit sdorin_iacob-696x514urselor citate, pe 26 august, dimineaţa, Dorin Iacob ar fi beneficiat de o şedinţă de masaj la zona de spa a hotelului. O zi mai târziu, pe 27 august, omul de afaceri a fost ridicat de poliţie din camera în care era cazat fiind ulterior arestat sub acuzaţia de hărţuire sexuală asupra maseuzei, au adăugat sursele citate.

Potrivit Antena 3, Dorin Iacob ar fi petrecut doar câteva ore în arest. Acesta a recunoscut incidentul, pentru Antena 3, dar spune că va explica exact cum au descurs lucrurile când se va întoarce în țară. Acesta a adăugat că, în Marea Britanie, legile sunt altele și românii sunt priviți altfel.”

Actual om de afaceri, Dorin Iacob a ocupat funcția de secretar executiv al PD, în campania electorală pentru alegerile locale din 2004. Înainte de 1989, acesta a fost ofițer în cadrul Ministerului de Interne. După Revoluția din 1989, a lucrat în Serviciul Român de Informații, ajungând șeful de cabinet al lui Virgil Măgureanu.

În 1998, Dorin Iacob l-a urmat pe Virgil Măgureanu în Partidul Naţional Român, devenind vicepreşedinte al partidului. Dorin Iacob a intrat în PD odată cu unificarea PNR cu partidul lui Traian Băsescu, primind funcţia de secretar executiv.

Trecutul său este strâns legat de PD Alba și de Bancorex. În calitate de patron al SC BEL AMI INVEST din Alba Iulia, Dorin Iacob a reușit performața de a angaja un credit de la Bancorex, în valoare de 1.250.980,86 USD (19.973.160.410,76 lei vechi). Firma a fost creată în 1994, după care a început să înregistreze datorii, printre creditori numărându-se și BRD. Realizând Creditorii au cerut falimentul BEL AMI INVEST. În acel moment, împrumutul de la Bancorex a fost preluat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare și trecut la datoria publică.

După ce Traian Băsescu a devenit preşedinte, în 2004, Dorin Iacob a fost prezent aproape în fiecare zi la Palatul Cotroceni. Mai mult, acesta a fost implicat direct în activitatea celulei de criză constituite pentru eliberarea celor trei ziarişti români răpiţi în Irak. Omar Hayssam a declarat în faţa Curţii de Apel Bucureşti că a fost „solicitat de preşedinte să-mi contactez toate cunoştinţele pentru a strânge cât mai multe informaţii referitoare la răpire. Mi s-a dat şi numele unei persoane cu care urma să ţin legătura: Dorin Iacob”.

Dorin Iacob a fost chemat de Traian Băsescu drept martor în procesul pe care l-a intentat în încercarea de a nega legăturile pe care le-a avut cu fosta Securitate. La acest proces Dorin Iacob a spus în faţa instanţei că este unul dintre cei mai apropiaţi prieteni şi colaboratori ai lui Traian Băsescu.

surse: hotnews.ro, mediafax, sursazilei.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea