Rămâi conectat

Curier Județean

Donaţiile, o gură de oxigen pentru spitalul din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Pe lângă criza acută de medici, Spitalul din Cugir se mai confruntă şi cu o situaţie financiară delicată din cauza bugetului care ajunge doar pentru salarii şi cheltuieli de strictă necesitate. Această situaţie, deloc uşoară, ar putea avea parţial rezolvare dacă unele soluţii destul de practicate în România acestor ani ar putea prinde contur. Într-o recentă dezbatere în Consiliul Local privind situaţia unităţii locale de sănătate, s-a apreciat că direcţionarea către spital a 2% din impozitul pe venit al unui număr cât mai mare de persoane ar putea reprezenta o gură de oxigen pentru ca instituţia să se descurce. O variantă susţinută de consilierul judeţean Nicolae Truţă, membru în Consiliul de administraţie al spitalului, care a arătat că prin acest demers, până acum, s-au încasat aproape 200 de milioane de lei (vechi).
Tot în scopul salvării spitalului de la colaps a venit o propunere din partea consilierului local Radu Roşian, acesta sugerând o iniţiativă gen „Daţi un leu pentru spital”, acţiune care după cum se ştie a dat rezultate şi în alte situaţii similare din ţară.
Nu lipsită de interes s-a dovedit o informaţie venită din partea viceprimarului Rodica Florea, care a declarat că în urma apariţiei în Ziarul Unirea a unor relatări legate de starea precară în care se află spitalul, mai mulţi cugireni care trăiesc în străinătate şi-au arătat interesul de a face donaţii pentru ca unitatea să poată funcţiona. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea