Rămâi conectat

Actualitate

Doi patroni din Slovenia, trimiși în judecată la Aba Iulia pentru ucidere din culpă. Un tânăr român angajat la firma lor a murit în accident de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi cetățeni sloveni, administratori ai unei firme private, care a derulat activități de construcții la Alba Iulia în urmă cu 5 ani, sunt judecați pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Pazon Bojan și Korze Stanko sunt considerați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia ca fiind responsabili pentru decesul unui tânăr în vârstă de 25 de ani, angajat al firmei lor. Bărbatul și-a pierdut viața în august 2012, după ce o grindă din fier a căzut peste el. Accidentul de muncă s-a petrecut în zona industrială de lângă șoseaua de centură din Alba Iulia, pe un șantier aparținând firmei Etika R. Slovenia.

Bărbatul lucra la ansamblarea prin şuruburi a două grinzi metalice cu zăbrele de la niște hale industriale. Ansamblarea se executa la sol iar grinzile erau aşezate în poziţie verticală într-un echilibru instabil datorită terenului denivelat şi a lipsei suprafeţelor de aşezare. Cele două grinzi ansamblate s-au răsturnat şi în cădere au surprins victima, care a decedat la scurt timp. Tânarul român lucra împreună cu un coleg de origine slovenă care a reușit să evite impactul.

Victima era angajată doar de două luni şi avea ocupaţia de lăcătuş la societatea comercială din Slovenia. Infracțiunile de care sunt acuzați cei doi cetățeni sloveni sunt pedepsite de Codul Penal cu închisoare de la 1 la 5 ani de închisoare. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, inculpații beneficiează de principiul prezumției de nevinovăție.

(Foto: hala unde a avut loc accidentul în 2012)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii

Unirea Ziarul

Publicat

în

ANAF i-a luat la ”ochi” pe românii care realizează venituri din chirii În căutare de bani pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul trimite ANAF-ul după contribuabilii suspectați că nu-și declară sursele de venit. Agenția Națională de Administrare Fiscală i-a luat, din nou, la ochi pe românii care fac bani din chirii. „Autoritățile de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea