// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Documentația pentru autostrada Sebeș-Turda, finalizată azi. Urmează licitația, exproprierile și începerea lucrărilor

harta-autostrada--sebes-turda-rosuVicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, a anunțat astăzi că a fost finalizată și semnată întreaga documentație privind culoarele I, II, III si IV ale autostrăzii Sebes-Turda, referitoare la culoarele de expropriere si la persoanele care urmează sa fie despăgubite, conform legii la justa valoare.

Potrivit liberalului, toate aceste date urmează sa fie publicate in Monitorul Oficial împreuna cu alți indicatori tehnico-economici.

În ceea ce privește procedura de expropriere, legea prevede ca după ce un evaluator independent stabilește prin raport de evaluare valoarea terenurilor si a clădirilor, banii sunt virati in contul beneficiarilor. Timp de 3 ani. Dacă cetateanul este de acord cu despăgubirea semnează acordul si poate folosi bani. Dacă nu este de acord, nu semnează si da in judecată CNADR.

Roman reamintește faptul că “săptămana viitoare, in 29 octombrie, urmează sa fie desemnati castigatorii și că din 29 octombrie începe să curgă termenul de execuție de 22 de luni.”

În ceea ce privește sumele avansate de un cotidian central, privind costuriele mari per kilometru la Autostrada Sebeș-Turda, vicele CJ Alba susține că nu sunt reale, acestea putând fi calculate doar după finalizarea licitației si semnarea contractelor.

 “Astăzi CNADR anunța ca autostrada poate fi terminată in 2015, având in vedere ca din 29 octombrie curge termenul de execuție de 22 de luni. Asta în cazul fericit ca nu vor fi contestații si se pot semna contractele de execuție. Încă nu am auzit de licitatie la vreo autostrada care sa nu fie contestata, așa ca 2016 mi se pare un termen rezonabil. Încă o precizare: pentru cei care încă nu știu, HG-ul vorbește la Art 1 de trecerea din drum expres in autostrada. Cat despre costurile per kilometru vom știi exact dupa finalizarea licitației si semnarea contractelor. Cifrele avansate nu sunt reale”, a explicat Florin Roman.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

2 Răspunsuri la Documentația pentru autostrada Sebeș-Turda, finalizată azi. Urmează licitația, exproprierile și începerea lucrărilor

 1. Raisa 23.10.2013 la 21:43

  D-le Roman, ma derutati…. Nu stiu niciodata ce institutie va plateste..
  Sigur, va platim din munca noastra sa ne incantati cu titluri de ziar si cam atat, dar totusi unde sunteti angajat?
  La C.N.A.D.N.R, la Ministerul Marilor proiecte, la P.N.L. Alba si nu am inteles nici ce rol aveti……desenati autostrazi, ghiozdane, fetite zglobii, scoli etc.
  Poate ca ar fi util sa nu ne mai amintiti ca va platim, din munca noastra! Stati acasa si faceti tuturor un mare Bine.

 2. George 28.10.2013 la 8:57

  Foarte interesant articolul. Suntem foarte interesati si de modul in care vor fi expropriati cei care au case sau terenuri pe traseul autostrazii. Vor fi aceste exproprieri rezonabile? Ramane de vazut. Poate aflati mai multe si faceti un articol si pe aceasta tema.