Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Dinamo – Volei Alba Blaj 0-3 | Campioana României, victorie clară cu echipa lui Branko Gajic

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

volei-alba-blaj-dinamo-62Campioana României, Volei Alba Blaj a învins într-un mod categoric în fieful rivalei Dinamo București, scor 3-0 (25-10, 25-15, 25-22), în primul meci din 2017 din Divizia A1, contând pentru etapa a 14-a.

Diferență clară de valoare între cele două combatante și o partidă disproporționată, derby-ul etapei însemnând un marș imperturbabil al deținătoarei titlului, care s-a impus într-o manieră categorică.

*Ștefănescu: „Am arătat forță”

Am câștigat clar, am fost echipa mai bună decât Dinamo. Noi am realizat ce ne-am propus, să câștigăm în trei seturi și am reușit. E importantă victoria, pentru că am avut un adversar incomod. Am fost o echipă ce am arătat forță, iar jucătoarele și antrenorii merită felicitări”, a declarat președintele Sergiu Ștefănescu.

Echipa din „Mica Romă” a avut și momente mai puțin reușite, în seturile doi și trei, dar în ansamblu a demonstrat că are o echipă peste nivelul campionatului, câștigând fără mari probleme.

Volei Alba Blaj câștigă în minimum de seturi, mai clar decât o făcuse în toamnă, în Sala „Timotei Cipariu”, împotriva formației conduse de fostul său antrenor, Branko Gajic.

Primul set, Blajul nu a avut adversar, conducând în permanență, chiar la diferențe categorice, 8-1, 18-6, 20-8, Dinamo fiind fără replică în fața unei echipe ce a dominat la toate capitolele, setul inaugural fiind fără istoric.

În al doilea set, Dinamo are o tresărire de orgoliu, instalându-se la timonă. Darko Zakoc este obligat să ceară time-out când adversarele conduceau cu 5-2. Eficientă intervenția deși Dinamo a ajuns la 7-2, moment în care a intrat Lazic, întrucât Blajul și-a revenit incredibil și a realizat 6 puncte consecutive, având avantaj de un punct la primul time-out tehnic. Egalitatea s-a mai păstrat până la 10-10, când iarăși Blajul a avut o serie excelentă, de șase puncte, ajungând la al doilea time-out tehnic să conducă cu 16-10. Vizitatoarele și-au regăsit ritmul și s-au îndreptat fără emoții spre adjudecarea setului.

În al treilea set, cel mai echilibrat, campioana s-a aflat la conducere, până la 8-3, când a intervenit o inexplicabilă cădere! Dinamo a realizat 7 puncte consecutive și a ajuns în avantaj. Zakoc face trei înlocuiri, pentru a deregla ritmul oponentelor, campioanele reușesc să treacă în față, deși era evidentă relaxarea, la al doilea time-out tehnic conducând cu 16-14. Dinamo nu renunță însă, scorul se strânge, 20-21, iar Darko solicită time-out nemulțumit fiind de oscilațiile din prestația propriei echipe, ce a reușit până la urmă să câștige și al treilea set, partida durând 70 de minute.

Statistică: Volei Alba Blaj a realizat, în acest meci, 75 de puncte, astfel: 4 din serviciu, 41 din atacuri, 14 cu blocajul şi 16 din erori ale adversarului. Dinamo a înregistrat 47 de puncte,: 2 din serviciu, 20 din atacuri, 10 cu blocajul şi 15 din erori ale adversarului. Volei Alba Blaj a înregistrat un procent mediu de preluare pozitivă de 46% (Marina Vujovic 60%, Tatsiana Markevich 45%), în timp ce Dinamo a înregistrat o medie de 31% (Roxana Ţucmeanu 62%, Ana Maria Ştefan 41%). Cele mai multe puncte au fost realizate de Tastiana Markevich (13) şi Samara Rodrigues de Almeida (12), urmate de Nneka Onyejekwe şi Leticia Boscacci (Dinamo), cu câte 9,

A fost a 13-a victorie din 14 întâlniri în Divizia A1, formația din „Mica Romă” acumulând 39 de puncte și păstrându-și avantajul față de urmăritoare. În runda următoare, în 28 ianuarie, o nouă deplasare, la CSM Lugoj. Până atunci însă, miercuri, 25 ianuarie, la Sibiu, meci în Champions League, cu Volero Zurich.

Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic – Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); au mai intrat Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Ana Maria Berdilă, Ana Grbac; n-a jucat Lisa Kramer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea