Rămâi conectat

Actualitate

Din 6 iulie 2015, achiziţiile private derulate prin PNDR 2014 – 2020 se vor face on-line

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Achiziţii online pentru proiectele derulate prin PNDR 2014 – 2020

Solicitanţii de fonduri europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020 vor fi obligaţi, din 6 iulie 2015, să utilizeze modulul de achiziţii on-line implementat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Citeşte şi: Cele mai frecvente erori făcute de beneficiarii PNDR la depunerea proiectelor

pndrMai precis, solicitanţii de fonduri prin noul PNDR, înaintea semnării contractului de finanţare cu AFIR, vor derula on-line procedura de achiziţii aplicabilă serviciilor eligibile (servicii de consultanţă şi servicii pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, cu o valoare mai mare de 15.000 euro), în conformitate cu prevederile procedurii de achiziţii pentru beneficiarii privaţi ai PNDR, publicată pe pagina de internet a AFIR.
Până pe 6 iulie 2015, solicitanţii de fonduri nerambursabile vor derula achiziţiile private conform prevederilor procedurale anterioare: publicarea în ziar a unei invitaţii de participare şi primirea de către solicitant a minimum trei oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar.

Citeşte şi: Ghidul Solicitantului pentru primele măsuri de finanţare prin PNDR 2014 – 2020

AFIR precizează că procedura on-line se aplică pentru toate achiziţiile derulate în cadrul PNDR 2014-2020 şi este valabilă pentru adjudecarea contractelor de achiziţii de servicii, bunuri (cu sau fără montaj) şi de execuţie de lucrări. În vederea derulării on-line a procedurilor de achiziţii, beneficiarii privaţi, ofertanţii şi, după 6 iulie 2015, şi solicitanţii au obligaţia să se autentifice pe pagina oficială de internet a AFIR (www.afir.info), în secţiunea destinată depunerii on-line.
Este interzisă divizarea achiziţiilor de acelaşi tip în contracte mai mici, cu scopul evitării procedurii de selecţie de oferte!

Citeşte şi: PNDR 2014 – 2020 de la 1 iulie. Finanţare europeană pentru pomicultură şi modernizarea irigaţiilor

Contractele mai mari de 15.000 euro fără TVA, trebuie adjudecate prin procedura de selecţie de oferte cu condiţia publicării pe site-ul www.afir.info a unei invitaţii de participare, a dosarului cererii de oferte şi a primirii on-line de către beneficiarul privat a minimum două oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar ale ofertanţilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de minim 10 zile lucrătoare de la data publicării pe pagina oficială a AFIR, mai precizează Agenţia.
Pentru contractele mai mici sau egale cu 15.000 euro fără TVA, beneficiarul privat poate opta pentru aplicarea procedurii cu o singură ofertă sau a celei menţionate mai sus.

Citeşte şi: Fonduri europene nerambursabile pentru tinerii agricultori prin PNDR 2014-2020

AFIR subliniază că este interzisă divizarea achiziţiilor de acelaşi tip, respectiv servicii, bunuri sau lucrări a căror valoare depăşeşte 15.000 de euro fără TVA, în contracte mai mici, cu scopul evitării procedurii de selecţie de oferte.
Oficiile judeţene ale AFIR vor verifica on-line dosarele de achiziţii pentru proiectele cu achiziţii simple ale beneficiarilor privaţi, centrele regionale ale AFIR verifică on-line dosarele de achiziţii pentru proiectele cu achiziţii complexe ale beneficiarilor privaţi, iar la nivelul AFIR se verifică dosarele de achiziţii pentru proiectele beneficiarilor privaţi cuprinse în eşantionul de verificare pe teren. În luna iunie vor fi lansate toate măsurile de finanţare din noul PNDR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea