Rămâi conectat

Actualitate

Din 2018, agricultorii vor fi obligați să-și declare toate terenurile, animalele și utilajele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de anul viitor, fiecare cap de familie va fi obligat să declare, pe proprie răspundere sau să ateste prin documente, la Primărie, care sunt terenurile agricole, mijloacele de producție și animalele pe care le deține, apoi un responsabil de la Primărie le va introduce în sistemul electronic.

Sistemul informatic, dezvoltat de UTI Grup în cadrul unei asocieri care cuprinde companii românești, are ca scop consolidarea automatizată a datelor registrelor agricole locale de la nivel de primării (UAT-uri) într-un sistem central, în format electronic standardizat.

În sistem sunt înregistrate terenuri agricole, culturi, plantații, mijloace de producție agricolă și efective de animale. Contractul de implementare a fost semnat pe 2 iunie 2015 și a fost finalizat în 30 ianuarie 2017.

Registrul Agricol Național (RAN) face parte dintr-o acțiune derulată la nivel național, care privește asigurarea unei evidențe centralizate și unitare a terenurilor, a mijloacelor de producție agricolă și a efectivelor de animale.

Pe 12 aprilie au fost publicate în Monitorul Oficial noile reglementări care privesc obligativitatea RAN. Astfel, din 1 ianuarie 2018 este obligatorie întocmirea unui registru agricol în format electronic, care trebuie apoi centralizat în RAN. În lege sunt prevăzute termene pe care proprietarii de terenuri agricole și animale trebuie să le respecte, altfel riscă să plătească amenzi. Registrul Agricol Național poate reprezenta sursă de informații pentru acordarea subvențiilor.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea