Rămâi conectat

Curier Județean

Din 1 martie, Primăria Cugir preia în gestiune directă serviciul de transport public local – trei autobuze și două microbuze puse la dispoziția cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din 1 martie, transportul public de călători în orașul Cugir se desfășoară în condiții mai bune, ca urmare a deciziei legislativului local de a reorganiza acest serviciu. În ultima ședință, aleșii locali au analizat și au aprobat un proiect de hotârâre inițiat de primarul Adrian Teban cu privire la preluarea transportului public de călători în gestiunea directă a Orașului Cugir, deținător de licență de transport persoane. Acest lucru înseamnă că toate sarcinile şi responsabilităţile privind organizarea, coordonarea, exploatarea, finanţarea şi controlul funcţionării serviciului intră în atribuțiile biroului A.D.P.

Întrucât la momentul de față nu deține parcul auto necesar, administrația locală a închiriat trei autobuze și două microbuze de la S.C Livio Dario. Este soluția urgentă pe care edilii au găsit-o pentru a putea menține transportul de călători pe raza orașului, în absența unui operator căruia să-i concesioneze serviciul. Contractul cu actualul transportator, S.C. M.BIT S.R.L. a expirat in data de 28 februarie, iar de o prelungire nici nu a putut fi vorba deoarece capacitatea societății nu corespunde necesităților locale, cetățenii fiind nemulțumiți atât de condițiile din mijlocale în comun cât și de nerespectarea orarului de circulație. Un alt presator nu a putut fi găsit, deși primăria a scos la licitație publică deschisă de mai multe ori “Serviciul de transport public local de persoane prin curse regulate în orașul Cugir”.

“Preluarea în gestiune directă este o soluție momentană pe care administrația locală a găsit-o, pentru a putea asigura cetățenilor accesul la mijloace de transport în comun. Între timp vom pregăti o nouă procedură de licitație publică deschisă, iar dacă nu vor exista oferte, luăm în calcul posibilitatea de a înființa o societate în subordinea Consiliullui Local. Pentru crearea parcului auto necesar, ne gândim să exploatăm programele europene dedicate îmbunătățirii transportului public urban cu scopul reducerii emisiilor de dioxid de carbon și să depunem un proiect în baza căruia să achiziționăm autobuze electrice, nepoluante.” a declarat primarul Adrian Teban.

Între timp, de la 1 martie circulă trei autobuze și două microbuz pe cele două linii de transport public de persoane: una în Cugir și cea de a doua pe ruta Cugir-Vinerea. Prețul unui bilet este de 2 lei/călătorie, în timp ce un abonament pe o lună, de luni până vineri costa 60 lei, iar pentru întreaga săptămână este de 80 lei.

”Pentru serviciul de transport public local de persoane organizat de către autorităţile administraţiei publice locale, pe raza administrativ teritorială a orașului Cugir beneficiază de gratuitate următoarele categorii de persoane: veteranii şi văduvele de război, persoanele persecutate din motive politice, revoluționarii, persoanele cu handicap grav, însoţitorii şi asistenţii personali ai acestora. Prin lege donatorii de sânge beneficiază de abonament cu reducere 50% pentru transportul în comun pe o perioada de 1 lună. Totodată, este stabilită prin hotărâre a consiliului local o subvenţie pentru persoanele cu vârsta de peste 60 ani. Trebuie spus că durata maximă a gestiunii directe a serviciului de transport public de călători în oraşul Cugir, este de maxim 6 ani, în conformitate cu prevederile Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea