Rămâi conectat

Ştirea zilei

DGA: Șoferul care a încercat să mituiască un polițist din Alba și-a recunoscut vinovăția. A primit 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbatul din Sibiu, care a fost prins în flagrant de ofițerii DGA la data de 1 iunie 2017, în timp ce încerca să mituiască un polițist din Vințu de Jos cu suma de 100 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi a nu-l sancționa pentru o contravenție constatată în trafic, și-a recunoscut vinovăția. Acesta a semnat un acord de recunoaștere cu procurorii și a primit 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, tot prin acord s-a stabilit ca bărbatul să presteze o muncă în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

La data de 21 iunie 2017, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat acordul de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul D.I., persoană fără calitate specială, propunând condamnarea acestuia la pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Totodată, prin acord s-a stabilit că persoana condamnată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 1 iunie 2017, inculpatul D.I. a fost oprit pentru control de către lucrători din cadrul unei Secții de Poliție Rurală – I.P.J. Alba, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta animale vii pentru care nu deținea documente de proveniență sau documente privind autorizarea vehiculului pentru transport animale.

Citiți și Șofer prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist din Alba

Pentru a nu fi sancționat, D.I. i-a oferit inițial unui agent de poliție suma de 50 lei, sumă refuzată de polițist, care a denunțat fapta la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Ulterior, în cursul aceleași zile, inculpatul i-a dat agentului de poliție suma de 100 lei, în același scop, fiind surprins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba, delegați de către procurorul de caz.

Inculpatul D.I. a fost cercetat sub control judiciar.

Acordul de recunoaștere a vinovăției a fost înaintat Tribunalului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea