Rămâi conectat

Cultură Educație

Deschiderea noului an școlar – ocazia potrivită pentru CPECA Alba de a lua poziţie în faţa fenomenului consumului de droguri în rândul tinerilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deschiderea anului şcolar 2016-2017 este o ocazie potrivită pentru Agenţia Naţională Antidrog respectiv Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba de a lua poziţie în faţa fenomenului consumului de droguri în rândul tinerilor prin punerea în practică a unui răspuns instituţional.

Pentru a realiza acest lucru, este important să depunem eforturi în ceea ce priveşte creşterea accesibilităţii grupului ţintă la informaţii, prin realizarea de proiecte şi campanii care să ajute tinerii să îşi dezvolte abilităţile de luare a deciziilor în mod conştient şi informat cu privire la consumul de droguri şi efectele acestora.

În anul şcolar 2016-2017, CPECA Alba va dezvolta şi implementa proiectele tradiţionale „Mesajul meu Antidrog” şi „Fred Goes Net”, proiecte locale „Copilărie fără Tutun”, „Bilet spre adolescenţă”, „Alcoolul o alegere greşită”, „Adolescenţă protejată” şi va realiza activităţi de prevenire a consumului de droguri în cadrul programului Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

În cadrul proiectelelor pe care CPECA Alba le propune pe parcursul acestui an şcolar sunt prevăzute module de formare destinate părinţilor şi cadrelor didactice, care au ca obiective dezvoltarea reţelei de specialişti, formarea de abilităţi privind consolidarea relaţiilor familiale, controlul şi soluţionarea conflictelor, exersarea comunicării în familie şi formarea de atitudini potrivite cu privire la consumul de droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.

Şi în acest an şcolar specialiştii din cadrul CPECA Alba au participat la festivităţile organizate în unităţile şcolare din municipiul Alba Iulia cu prilejul deschiderii anului şcolar 2016-2017, şi au transmis cele mai calde şi deosebite urări de început de an şcolar elevilor şi cadrelor didactice, precum şi mesaje antidrog ce au avut ca scop informarea şi conştientizarea efectelor pe care le produce consumul de droguri şi noile substanţe psihoactive asupra organismului.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea